Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Jászai Marira emlékezett a falu apraja és nagyja

A Jászai Napok programsorozatot az elmúlt hét végén egy kellemes délutánnal zárták Ászáron, a Jászai Mari Általános Iskolában. A korábbi eseményekkel is méltón emlékeztek a nagy tragikára, de a zárónap programja a szereplésről, a fellépésről, ha úgy tetszik, a színházról szólt.

A Fény éve című fotókiállítás megnyitójával kezdődött a program. Az iskola felső tagozatos diákjai Garas Mariann tanárnő segítségével készítették a kiállítást, melynek főszereplője a fény. A gyerekek szeptember óta gyűjtögették és készítették képeiket. A fotókon megörökítették a naplementét, a fák közötti résen beszűrődő fénysugarakat, a napozó hernyót, a táncoló gyertyafényt, az árnyképeket. Nem újságírói fordulat, valóban a falu apraja-nagyja színpadra lépett. A Kuckó-óvodások a brémai muzsikusok történetét adták elő, a nyugdíjasklubból Magyar Tiborné verset szavalt. Fellépett az iskola énekkara is. Izgalmas zeneszámokkal szórakoztatták a közönséget az iskola zenetanuló diákjai. Furulyazenekar szólaltatta meg A Karib-tenger kalózai film zenéjét, zongoraátiratban hallhatták Michael Jackson Earth songját.

Az iskola színjátszó csoportja Ludas Matyi jól ismert történetét adta elő.
Az iskola színjátszó csoportja Ludas Matyi jól ismert történetét adta elő.


Az Ászári Aprócskák néptánccsoport és a Kis Langallik tánca azt bizonyította, a Bakonyalján nincs gond a néptáncutánpótlással. A legnagyobb érdeklődés természetesen az iskola diákszínjátszó csoportjának előadását kísérte. Ludas Matyi jól ismert történetét adták elő, felkészítő tanáruk Lunkné Nyuli Márta volt. A jelmezek, díszletek tervezésében, összeállításában Greinerné Ábrahám Erzsébet és Helbert Anita vett részt. A jókedvű játék végén a jó ismét győzedelmeskedett, a szereplők jutalma pedig a nagy taps lett. A Jászai Nap zárószámaként a Pocahontas-rajzfilm betétdalát adták elő az ászári iskola és a Mosonszentmiklósi Széchenyi István Általános Iskola furulyásai. Produkciójukkal korábban a XXII. Győri Furulyafesztiválon is nagy sikert arattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolygyár tatabányai szimfonikusokkal, színészekkel – könnyed klasszikusokat játszanak gyerekeknek

Eddig 3500 tatai és tatabányai gyermek láthatta azt a különleges, interaktív előadást, amit a megyeszékhely szimfonikusai és színészek álmodtak színpadra, azaz iskolai tornatermekbe. Tovább olvasom