Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Járható a 82-es út - Buszok csúsztak össze a 83-as úton Győrnél

Ismét lehet közlekedni a 82-es főúton, amelyet egy baleset miatt zártak le. Járhatatlan út egyelőre nincs a megyében.
13.20 - Ismét lehet közlekedni a 82-es főúton, amelyet egy baleset miatt zártak le csütörtök reggel - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A Győrt Veszprémmel összekötő főúton a cseszneki szerpentinen árokba borult egy kamion, a sofőr súlyosan megsérült.

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a nap folyamán Vigántpetend és Tótvázsony között időszakos útlezárásokra kell számítani, amíg a hómarók tisztítják az utakat.

12.00 - A viharos erejű szél okozta hóátfúvások miatt újabb utak, útszakaszok váltak járhatatlanná Fejér megyében - közölte a katasztrófavédelem csütörtökön az MTI-vel.

Már korábban lezárták a 8123-as út Zámoly és Székesfehérvár közötti szakaszát, az Alcsútdobozt Etyekkel összekötő 8106-os utat, valamint a Bicske és Csákvár közötti 8126-os utat. Ezek mellett járhatatlanná vált a Sárosd és Sárkeresztúr közötti 6209-es út, a 6208-as út Perkáta és Adony között, a Sárbogárd és Mezőfalva közötti 6219-es összekötőút, továbbá a 1104-es út Bicske és Mány között.

A térségben húsznál több út nehezen járható - mondta el Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

10.35 - A havas úton összeütközött két autóbusz és egy kisteherautó csütörtök reggel a 83-as főúton Győr térségében; a teherkocsi utasa súlyosan megsérült, az egyik busz utasai közül pedig hárman könnyű sérüléseket szenvedtek – közölte a rendőrség.

Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a Győr felé tartó csuklós busz hátsó része átcsúszott, "átbicskázott" a menetirány szerinti bal oldalra, ahol ütközött egy érkező kisteherautóval, majd egy busznak is nekisodródott. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Baráth Imre, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóságának ügyeletese közölte, hogy a 81-es főúton három személyautó csúszott össze, személyi sérülés ott nem történt.

Mint elmondta, járhatatlan út egyelőre nincs a megyében, az erős, óránkénti 60 kilométeres sebességű szél miatt azonban hóátfúvásokra lehet számítani. Hóátfúvás nehezítette a közlekedést kora reggel Pannonhalma környékén is. A főutak sónedvesek, a mellékutak, hókásásak, havasak – tette hozzá az ügyeletes.

10.10 - A viharos erejű szél okozta hóátfúvások miatt lezárták a Zámolyt Székesfehérvárral összekötő 8123-as, az Alcsútdoboz és Etyek közötti 8106-os, valamint a Bicske és Csákvár közötti 8126-os utat Fejér megyében - közölte a katasztrófavédelem csütörtökön az MTI-t.

Szerda délutántól a hóesés és a viharossá fokozódó szél több helyen hóátfúvásokat okozott. Az érintett útszakaszokon elakadt, illetve árokba csúszott járművek miatt több mint hússzor riasztották a tűzoltókat a térségben. A Zámolyt Székesfehérvárral összekötő útszakaszon például egész éjszaka mentették az elakadt személygépkocsikat és kamionokat - mondta el Bisztricz Anett, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

9.45 -
Olvasónk beszámolója szerint Hegyeshalomban hatalmas szél mellett szakadt a hó délelőtt 9 óra körül. Aztán kisütött a nap, bárányfelhős az ég és a szél is elcsendesedett.

9.10 - Tucatnyinál több autó szenvedett balesetet az M7-es autópálya Balaton felé vezető sávjában, Székesfehérvárnál csütörtökön az erős széllökések és a helyenkénti hóátfúvások miatt; az eddigi információk szerint a helyszínről a mentők egy embert vittek kórházba - közölte a rendőrség csütörtök reggel az MTI-vel.

Az érintett útszakaszokon - az autópálya Székesfehérvár felé vezető agárdi lehajtójánál, valamint a 63-as és az M7-es csomópontjánál - az autópálya-mérnökség információja szerint 50-60 kilométer/órás, néhol annál is erősebb széllökések és a hóátfúvások miatt lecsökkent látótávolság nehezítik a haladást - mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A forgalom az autópálya érintett szakaszán a leállósávban halad.

9.00 -
Baleset a 83-as főúton a koroncói leágazásnál - olvasónk videója

8.53 - A GYŐR-SZOL Zrt. a csütörtök reggel hat óra tájban kezdődött havazás kezdetével egy időben megkezdte a kezelésébe tartozó városi úthálózat síkosságmentesítését. A kivezényelt sószóró gépek a hidakon, a felüljárókon és a tömegközlekedési útvonalakon kezdték a síkosságmentesítést.

A buszmegállókat és a hidak lépcsőit kézi erővel illetve kisebb gépi eszközök segítségével tisztították. A belvárosi utak, járdák takarításhoz a GYŐR-SZOL Zrt. belső munkaerő átcsoportosítással növelte az itt szolgálatot teljesítők létszámát.

A főutakon és tömegközlekedési útvonalakon sónedves, helyenként kissé latyakos burkolaton közlekedhettek a reggeli forgalomban a gépjárművek, az utak mindenütt járhatóak. A síkosságmentesítés mindaddig folytatódik Győr területén, amíg ezt az időjárási körülmények, valamint a járművek és gyalogosok közlekedésének biztosítása indokolja.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

8.10 - Lezárták az M1-est a 30-as kilométernél

Egy korábbi baleset műszaki mentése miatt lezárták az M1-es autópálya Győr felé vezető szakaszát a 30-as kilométernél - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t. A mentés idejére a forgalmat az 1-es útra terelték - tette hozzá a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr Főkapitányság sajtóügyeletese, Galambos Gréta.

Havazik a megyében február 16-án - Olvasóink fotói


Havazik Máriakálnokon - olvasónk fotói
Havazik Máriakálnokon - olvasónk fotói


8.05 - Baleset történt az M1-es autópályán a 114-es kilométernél Szanadhely közelében csütörök reggel. A Budapest felé vezető oldalon két autó ütközött - írta az autopalya.hu.7.53 - Baleset miatt lezárták a 82-es utat

Baleset miatt lezárták a 82-es utat a Bakonyban, Cseszneknél - tájékoztatta a rendőrség csütörtök reggel az MTI-t.

A Győrt Veszprémmel összekötő főúton, a cseszneki szerpentinen árokba borult egy kamion ,a sofőr súlyosan megsérült - mondta Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivője. Amíg a műszaki mentés és a helyszíni szemle tart, az utat lezárták. A szóvivő hozzátette: nem járható a Dudar és Csetény közötti mellékút sem.

7.45 - Lezárták a Lókút és Hárskút közötti utat

Lezárták a Veszprém megyei Hárskút és Lókút közötti utat, mivel a hófúvások miatt járhatatlanná vált – közölte a katasztrófavédelem csütörtök reggel az MTI-vel. Zsigray Dániel megyei ügyeletes elmondta: más elzárt útról nem tudnak, de a Veszprém és Tapolca közötti út nehezen járható, ott egy pótkocsis teherautót mentenek jelenleg.

7.43 - Erős, olykor viharos szél

Az idokep.hu előrejelzése szerint csütörtökön változóan felhős-napos időre van kilátás, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk hózáporokra. Az északnyugati szél gyakran erős, a Duna vonalától nyugatra sok helyen viharos lesz. Hófúvásokra elsősorban a Bakonyban és északkeleten van esély. Fagypont körüli maximumokra van kilátás.

7.40 - A Bakonyban 99 km/órás lökéseket regisztált az idokep.hu hajnalban, éjfél után 20 perccel, de a fővárosban is 96 km/h-s szélsebességeket mértek a Széchenyi-hegyen.

7.00 -

Küldj fotót vagy beszámolót a hóhelyzetről!

tudosito@kisalfold.hu
Hóátfúvás miatt Komárom-Esztergom megyében járhatatlan a Tata és Környe, valamint a Tarján és Gyermely közötti útszakasz - tájékoztatta a rendőrség csütörtök reggel az MTI-t.

Az erős szél miatt több, nyílt helyen lévő úton is előfordulhatnak hóátfúvások, ezért körültekintő közlekedésre kérik az autósokat - mondta a megyei főkapitányság sajtóügyeletese, Galambos Gréta.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Contar 2012. február 17. 08:51
  „Egy régi barátom szokta ilyenkor mondani: ilyen időben szeretek autózni, mert a mazsolák már nem jönnek ki, a "profik" meg már az árokban vannak!

  turpiúrfi!
  Az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebesség nem mindenkinél ugyanannyi. Száraz úton tiszta időben sem megy minden autó azonos sebességgel !”
 • 37. Madarász 2012. február 16. 19:32
  „35. Szerintem inkább szüttyögjenek 20-al, mint beléd szálljanak egy csúszás miatt szemből... Tudod, "lassan járj, tovább érsz". ;)”
 • 36. Bit-man 2012. február 16. 19:22
  „Turpiurfi
  Nem mind mazsola, aki 20-al megy! Nem tudom te milyen autóval jársz, de vannak autók (suzuki) aminek súlya semmi, ebből kifolyólag a tapadás a nullával egyenlő sok esetben. A másik a tapasztalatlan, de menni muszáj kategória. Tudod, mikor engem is levillogtak (70-nél), akkor elmorzsoltam pár szép mondatot úgy magamban, de pár km után láttam a kedves illetőt az út szélén. Biztos megnézte száraz-e a fű, mindezt autóval. Én csak azt kérdezem: Miért nem képes sok ......., hogy tekintettel legyen a másikra?!”
 • 35. turpiúrfi 2012. február 16. 18:24
  „Ilyen időben mutatkozik meg, milyen sok a mazsola az utakon... Tétről jöttem, kerülgettem a 20-szal szüttyögőket”
 • 34. tovari 2012. február 16. 17:50
  „30. öszödiböszme 2012.02.16. 14:37

  25 lóvári
  Nem emlékszem jól. Hozzád szóltam??

  És ez Neked fáj? :D”
 • 33. vikri 2012. február 16. 17:37
  „A 21-eshez: most indul a jegesedés a városban. Egy szóróautó (és kiszórt anyag) sem. Szerintetek milyen hírek jönnek hamarosan?!”
 • 32. Babenko 2012. február 16. 15:27
  „A Győr- Gönyű- Komárom útról tud valaki valamit? Megköszönném!”
 • 31. szalniko 2012. február 16. 14:51
  „még jó hogy a sérültekért aggódik valaki, mintha az út neve olyan fontos lenne, aki erre jár, úgyis tudja, hogy hol történt, de egyébként köszönjük, jól vagyunk”
 • 30. öszödiböszme 2012. február 16. 14:37
  „25 lóvári
  Nem emlékszem jól. Hozzád szóltam??”
 • 29. Bit-man 2012. február 16. 13:59
  „Időjárás jelentés: Jelentéktelen hózáporok lesznek.... Tényleg az! A 81-esen is volt egy 3-mas koccanás 7 felé Töltéstava előtt... teljes útzár vagy félórán át. 8-kor a rádióban halottam, hogy közölték, hogy elindultak a hómasinákkal, megkezdték a mentesítést...röhej! Ha 6-kor kezdték volna is késő lett volna. A másik dolog, hogy a szomszéd megyékben majdnem tökéletes utak vannak. De megjegyzem halkan, nem a "lassan haladó" autókat láttam az árokban vagy összetörve...”
 • 28. Madarász 2012. február 16. 13:48
  „27. Sajnos a meteorológia nem garanciális szolgáltatás...”
 • 27. pappe 2012. február 16. 13:39
  „"Hull a hó és hózik..." Csaxólok, hogy mára az Észak-Dunántúlra nem jósoltak havazást! Erre tessék...”
 • 26. vikri 2012. február 16. 13:38
  „Részvétem a vétlen(!) közlekedőknek, a úttosztítók közvetett áldozatainak...”
 • 25. tovari 2012. február 16. 13:37
  „24. öszödiböszme 2012.02.16. 13:18
  és neked?”
 • 24. öszödiböszme 2012. február 16. 13:18
  „19. Libra 2012.02.16. 12:26
  Neked ez fáj??”
 • 23. Komissar 2012. február 16. 13:00
  „21. vikri
  Egész nyáron készülnek a télre, de ilyenkor meg mint a medvék, téli álmot alszanak.
  Persze ott a semmittevéssel is jól lehet keresni.”
 • 22. kukori 2012. február 16. 12:51
  „Szerintem teljesen mindegy mi az út neve!!Örüljünk annak hogy nem lett akkora baj mint a tegnapi buszbalesetnél!!”
 • 21. vikri 2012. február 16. 12:49
  „Útkezelő "SZAKÉRTŐK"!!!
  MEGELŐZŐ ÚTSZÓRÁS HAJNALBAN! Hallottatok már erről?!
  Erre lenne szükség - illetve egy kis tanulmányútra kimenni az előttünkjárókhoz külföldre... Nem szégyen a jobbtól tanulni (és ez nem pénzkérdés!!!). A magyarázkodásból meg elég!!!”
 • 20. Madarász 2012. február 16. 12:41
  „18. Lehet, hogy az egyik oldal (Koroncó felé) Győri u., a másik oldal Koroncói.

  Láttátok a leírást? Nem értem, hogyan csinálták, mert pár perccel 7 óra után egyáltalán nem csúszott ott az út ott és a csuklós busz a szemben lévő kanyarodó sávban volt, nem pedig a sajátjában. Itt valami nagyon nem volt o.k azzal a csuklós busszal.”
 • 19. Libra 2012. február 16. 12:26
  „Abszolutli a témába vág ez a szájtépés az út nevéről. Tipikus...”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaló a neten: játékot árult - XBox és LEGO a terítéken

A 32 éves férfi az expessz.hu-n internetes oldalon kínált eladásra egy XBox 360 típusú játékkonzolt. Tovább olvasom