Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Idén is folytatódik Komáromban a faültetési program

Tavaly indult el Komáromban a faültetési program, ami „Zöld kéz" néven idén is folytatódik. Az akcióba a lakosság úgy kapcsolódhat be, hogy fát vásárol.

– A társadalmi felelősségvállalást szeretnénk erősíteni a „Zöld kéz" programmal, aminek lényege, hogy a komáromiak fát vásárolnának, mi pedig a kiültetés helyén egy táblával jeleznénk, hogy az illető örökbe fogadta a fát. A program után már több személy és egy nagyobb cég is érdeklődött – tudtuk meg Juhász Márton környezetvédelmi referenstől. Az ültetés során több helyszín is szóba jöhet, többek közt a Rüdiger-tó, ahol a hódok okoztak károkat a zöldfelületben, illetve a Kecskés park, ahol a parkosítás egy új szakasza kezdődhetne meg. A favásárlás előtt érdemes egyeztetni az önkormányzat munkatársaival.

Tavaly sokan segítettek a faültetésben, idén a „Zöld kéz
Tavaly sokan segítettek a faültetésben, idén a „Zöld kéz" programban fákat is vásárolhatnak.


– Elsősorban olyan fákat szeretnénk kiültetni, melyek a magas vízállást is jól tűrik. Ilyen a mocsárciprus, a kőris vagy a mézgás éger – tette hozzá a környezetvédelmi referens. A faültetés az időjárás függvényében március-április környékén lesz, amire minden segítő kezet szívesen várnak. Nemcsak a faültetés folytatódik idén, de Komárom újra csatlakozik a TeSzedd! akcióhoz, melyben tavaly országszerte csaknem 200 ezren vettek részt, 1800 különböző helyszínen.

– Az önkormányzat valószínűleg két találkozási pontot határoz meg, az egyiket a hivatal környékén, a másikat Szőnyben, de szívesen segítünk az iskoláknak és magánszemélyeknek is – mondta Juhász Márton. A hulladékgyűjtés végeztével a gyűjtőpontot is meg kell jelölni a TeSzedd! oldalán, hogy a csapat az összegyűjtött szemetet elszállíthassa. Juhász Mártontól megtudtuk azt is, hogy az önkormányzat a május 11-i hétre tűzte ki a következő lomtalanítás időpontját. A környezetvédelmi referens hangsúlyozta, a lomtalanítás nem a zöldhulladék gyűjtését jelenti, az egy másik, a Saxum Kft. által meghatározott időpontban lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb három név került fel a Jászai-falra

A Jászai-napok rendezvénysorozat első állomásaképpen a színjátszás nagyasszonyának szülőházánál gyűltek össze a helyiek, s helyezték el koszorúikat. Tovább olvasom