Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Herbál az iskolában

Az iskolaigazgató kérésére vonultak ki a rendőrök 2012. október 2-án az egyik dorogi általános iskolához, tudomására jutott ugyanis, hogy több tanuló kábítószert fogyaszt az iskola területén, három közülük épp a bejelentés előtt bukott le. A fiú WC-ben találtak rájuk, mikor egyik fiú a másiknak kínálta az anyagot.
Az igazgatónak a szülők jelezték a problémát a hét elején, ezért a tantestület figyelni kezdte a gyerekek viselkedését. Különösen azt a három tanulót, akik a gyanú szerint iskolatársaiknak herbált kínálgatnak. 2012. október 2-án a tanítás kezdete előtt az iskola tanulói közül többen is jelezték a tanároknak, hogy a három fiú ismét a WC-ben ajánlgatja megvételre a kábítószert.

A gyerekeket először az igazgató kérdezgette, ők azonban tagadták a „vádakat". Később a szülők és a rendőrök előtt már közlékenyebbnek bizonyultak. A három tanuló közül a nyomozók végül egyet állítottak elő a Dorogi Rendőrkapitányságra, két társa ugyanis még gyermekkorú, így ők nem vonhatók büntetőeljárás alá.

Egy 14. évét betöltött iskolást azonban szülője jelenlétében tanúként meghallgattak a rendőrök a Dorogi Rendőrkapitányságon. A hatodik osztályos fiú elmondta, hogy azért volt a WC-ben 2012. október 2-án reggel, mert neki is megvételre kínálták a herbált, de nem vásárolt a drogból. Bevallotta, hogy fiatal kora ellenére dohányzik, de kábítószert állítása szerint még soha nem fogyasztott. Nem úgy, mint a két gyermekkorú, aki tudomása szerint rendszeres fogyasztó.

A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a fiút átadta törvényes képviselőjének és szabadon távozhatott a kapitányságról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem nyújtott segítséget Környe és Kecskéd között

Súlyos személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2012. október 1-jén délután… Tovább olvasom