Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Halálra éheztetett és elégetett állatok egy tanyán

Elhullott szürkemarha és racka bárány tetemeket fedeztek fel a rendőrök a Páskom majorban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közlemlénye szerint a szarvak és a nagyobb csontok emlékeztették az embereket, hogy ezek valaha jó erőben lévő állatok lehettek. Az állatok egy „szemétdomb" közepén, műanyag flakonok, nylon darabok, üveg és fém hulladékok között találták meg, többségük szénné égett.

A még életben lévő szürke marhák sem voltak túl jó állapotban. A tanya közepén 250 négylábú legelészett, de ránézésre valamennyi igen gyenge, alultáplált állapotban volt, bordáik és a medencecsontjuk is jól látható volt. A tulajdonost keresi a rendőrség, a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás miatt indított eljárást a 43 éves férfi ellen.

A Dorogi Rendőrkapitányságot a Fehérkereszt Állatvédő Liga munkatársa értesítette, miután a tanya közelében, a Máriahalom és Epöl közötti útszakasz mellett találtak 3 igen lesoványodott szarvasmarhát. Az állatok még éltek, de gyengeségük miatt már nem tudtak négy lábra állni. Állatorvost hívtak hozzájuk, majd enni és inni adtak nekik.

Az állatorvos ekkor még engedélyt adott a gazdának, hogy a három állatot az istállóba vigye és ott jobb körülményeket biztosítson számukra. Az állatorvos szét is nézett az istállóban, hogy meggyőződjön, elegendő élelmük van az állatoknak.

A tanya erdővel szegélyezett részére nem láttak rá, így ők nem láthatták a nagy kupacban heverő felgyújtott állattetemeket. Erre a rendőrök találtak rá, miután körbenéztek a tanyán.

A tanya tulajdonosát elfogták és ellene állatkínzás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Olvasóink írták

  • 1. Kobak 2012. március 27. 12:43
    „Remélem úgy lecsukják, hogy a műanyag lakat is rárohad....!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvágó bárddal végezte ki az anyját, aztán öngyilkos lett

Szétverte az édesanyja fejét, majd hazatérő apjára támadt, de vele nem tudott végezni. Tovább olvasom