Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Győri férfi a tatabányai lövöldöző - Videó az elfogásról

A férfi lőfegyverrel sebesített meg három embert szombat este egy Tatabányánál lévő gyorsétteremnél. Kettejüket a nyaki gerincén találta el.
  • A férfi lőfegyverrel sebesített meg három embert szombat este
  • A lövöldözés után elmenekült a helyszínről
  • A sérült áldozatok a McDonald's-ba mentek segítségért 
  • Hajtóvadászat indult ellene, egész éjszaka keresték
  • Vasárnap hajnalban Kisbéren bukkantak rá
  • Kihallgatása folyamatban van
  • További érdekes részletek a hétfői Kisalföld napilapban

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Egész éjszaka keresték, végül február 1-jén hajnalban, 11 órával a bűncselekmény elkövetése után a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége, a Nemzeti Nyomozóiroda és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a kisbéri buszvégállomáson elfogta azt a Győrben élő férfit, aki január 31-én szombaton 20 óra 45 perc körüli időben Tatabánya külterületén fegyverrel megsebesített három férfit.

"A melegedőből jöttem ki, amikor láttam, hogy TEK-esek a földre fektetik a férfit az indulásra váró győri buszon. Addigra lezárták a környéket. Nem volt pánik, először azt hittem, ez valami gyakorlat. Mondták, hogy a férfi Tatabányán lövöldözött. Reggel hétkor az Oroszlányból jövő, Győrbe tartó buszon kapták el" - mondta a kisbéri pályaudvaron Hullám Zoltán buszsofőr.

Hullám Zoltán buszsofőr
Hullám Zoltán buszsofőr

A gyanúsított és a sértettek ismerték egymást, együtt érkeztek személygépkocsival Győrből Tatabányára. A férfi a lövések után kiszállt a járműből, majd gyalogosan elmenekült.

A meglőtt áldozatok ezután az autós gyorsétterem parkolójába hajtottak, hogy segítséget kérjenek.

A tatabányai lövöldözés helyszíne

"A tatabányai autós éttermünk parkolójába szombaton este kilenc óra körül hajtott be egy autó, feltehetően azért, hogy utasa számára az étteremben segítséget kérjen. A környéken álló járőrautó észlelte az autót és az abból kiszálló személyt, és még az étterembe lépése előtt átvette az intézkedést. Az eset körülményeiről, további részleteiről nincs információnk. Az ügyben rendőrségi vizsgálat van folyamatban" - tudatta a kisalfold.hu-val Vadnai Ágnes, a McDonald's kommunikációs vezetője.

A három sérült egyikét a tatabányai Szent Borbála Kórházba szállították. A másik két sérültet a győri kórházban ápolják, mindkettejüket a nyaki gerincen érte a lövés.

"A golyó ideget nem ért. A lövedékeket az orvosok eltávolították, egyik sérült sincs életveszélyben" - mondta el Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosi igazgatója. 
A férfit több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlete elkövetésével gyanúsítja a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A férfi gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van.

A tatabányai helyszínen a lövések nyomai a gyorsétteremtől 200 méterre, egy zsákutcában láthatóak. A nyomok alapján az autó nagy gázt adva indult az étterem felé, miközben lőttek rá. Több ponton, egymástól 10 méterre zöld üvegszilánkok hevertek a földön. A helyszínen ottjártunkkor is tanulóvezetőt oktattak ezen a részen.

További érdekes részletek a hétfői Kisalföld napilapban.

 

Előzmények


Egy férfi lőfegyverrel sebesített meg három embert szombat este. A helyszínről gyalog menekült el. Hajtóvadászat indult ellene. Információink szerint a férfi egy dunaszerdahelyi rendszámú autóra lövöldözött.

Fotó: Kiss T. József
Fotó: Kiss T. József

Az eset az M1-es autópálya Tatabánya-Újvárosi lehajtójánál lévő gyorsétterem közelében történt. A lövések három embert sebesítettek meg, az gyanúsított pedig autóját otthagyva gyalog menekült el a helyszínről.

Onódi Lívia, a mentőszolgálat regionális igazgatója az MTI-nek elmondta: a lövöldözés után három férfit könnyű sérülésekkel vittek a Szent Borbála Kórházba.A rendőrség ellenőrző-áteresztő pontokat állított fel Tatabányán, hogy megtalálja a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A 33 éves nyalkai férfit vasárnap hajnalban fogták el Kisbéren, egy indulásra váró autóbuszon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri férfi lőtte meg utastársait Tatabányán: megszólalt az egyik áldozat

˝Semmilyen előzménye nem volt a lövöldözésnek, a kocsiban halk zene szólt, ők hárman barátságos… Tovább olvasom