Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Flórát a jóakarat gyógyítja

A Jóakarat hídja által a Kisalföld olvasói is támogatták a súri önkormányzat kezdeményezését: gyűjtésbe fogtak a kétéves Flóra gyógyulásáért. A kétoldali hangszálbénulással született kislány javára több mint 1,1 millió forint jött össze.

A kétéves, mindig vidám Nádudvari Flóra légcsöve legyengült és behorpadt, jelenleg is egy szegedi klinikán fekszik altatásban. A kislány kétoldali hangszalagbénulással jött világra, azóta kórházból kórházba hordják a szülei. Az orvosok szerint viszont a kis Flóra utolérheti társait.

– Flóra állandó felügyeletet igényel, ezért ha beteg, akkor az élettársammal felváltva az ágyánál ülünk. Mivel hangja nincs, még szólni sem tud, ha fáj valamije – mondta az édesapa, Nádudvari János.

– A folyamatos ápolás miatt Ilona, a kislányunk édesanyja nem dolgozik, mióta megszületett Flóra – fogalmazott Nádudvari János.  Flóra januárban múlt kétéves, s ahogyan édesapja mesélte, csak ő ad nekik erőt. Flóra kétoldali hangszalagbénulással született, s egészen két hónapos koráig a kórház volt az otthona.

Flóra édesapja, Nádudvari János reméli, hogy kislánya gyorsan meggyógyul és utolérheti társait.
Flóra édesapja, Nádudvari János reméli, hogy kislánya gyorsan meggyógyul és utolérheti társait.


– Tervezett baba volt, ezért is az összes vizsgálatot végigjártuk, s az egyiknél azt mondták, hogy kilencvenkilenc százalék, hogy egészséges lesz a baba. Ám születésekor kiderült, hogy kétoldali hangszalagbénulással jött a világra. Az orvosok azt mondták, hogy ezt valami baktérium vagy szülési trauma okozhatta. A világrajövetel után két napig kérdéses volt, életben marad-e. Szerencsére napról napra erősödött. Székesfehérvárról átkerült Budapestre, ahol beültettek neki egy kanült, amivel képes lélegezni, mivel egészen addig lélegeztetőgépen volt – folytatta az apa. Flórát eleinte hetente a fővárosba kellett hordani kontrollra a családnak.

– Olyan információt kaptunk Budapesten, hogy Szegeden meg tudják műteni Flóra hangszalagjait. Ezért elvittük oda is – tette hozzá Nádudvari János, akitől megtudtuk, hogy egy-egy szegedi út több mint húszezer forintot húz ki a családi kasszából, továbbá a szondával történő etetés is tetemes összeget jelent.

– A nagyszülők, testvérek, barátok sokat segítenek. Nemrégiben az önkormányzatnál is felajánlották, hogy szerveznének egy jótékonysági falunapot, s a befolyt összeget Flóra gyógyulására ajánlanák fel. Mi pedig beleegyeztünk – mesélte az édesapa. Nemrégiben rendezték meg a falunapot Súron, ahol többek között az újságírók és a parlament labdarúgó-válogatottja is részt vett a jótékonysági focitornán.

– Flóra szerencsére itthon volt, s ki is tudott jönni a rendezvényre. Másnap viszont úgy vettük észre, hogy kapkod a levegőért, ezért elvittük Székesfehérvárra orvoshoz. Akkor egész éjjel nem aludtunk, mert kint járkáltunk a kislánnyal az udvaron, a friss levegőn. Reggel ismét Székesfehérvárra vittük, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták s mentővel vitték Szegedre. Sajnos azóta is ott van – tudtuk meg a kislány édesapjától. Flóra jelenleg is altatásban van, s egy beavatkozásra vár.

Kórházban – Székesfehérvárról mentő vitte Flórát Szegedre, sajnos azóta is ott van, s várja, hogy megerősítsék a légcsöve megsérült részét.
Kórházban – Székesfehérvárról mentő vitte Flórát Szegedre, sajnos azóta is ott van, s várja, hogy megerősítsék a légcsöve megsérült részét.


– A kanül okozta probléma miatt szenvedünk, mert legyengült a légcsöve és behorpadt. A terv szerint ezt megmerevítik. A hangszalagjait már megműtötték, azoktól már tudna levegőt venni. Az orvosok szerint utolérheti a többi gyereket, teljesen egészséges lehet. Lassan viszont óvodába kellene mennie, de nem fog, mert se az etetés, se a levegővétel nem megoldott. Viszont ha történik egy csoda és gyorsan meggyógyul, akkor mindez nem csak álom marad – mondta az édesapa. A Lapcom Média Alapítványon keresztül olvasóinknak köszönhetően a Jóakarat hídja támogatta a családot, Flóra gyógyulását 150 ezer forinttal.

Segítség
A jótékonysági falunapon 1 millió 142 ezer 600 forint adományt sikerült gyűjtenie az önkormányzatnak Flóra gyógyíttatására. Ebből 822 ezer forint gyűlt a rendezvényen, 70 ezer forintot a súri öregfiúk, 100 ezer forintot a parlament labdarúgó-válogatottja, s 150 ezer forintot a Lapcom Média Alapítvány adományozott a családnak.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset – Nem látta a piros jelzést a Suzuki vezetője?

Ismét halálos baleset történt Tatabányán, a Környei úti vasúti átjáróban. Egy személygépkocsi a fénysorompó tilos jelzése ellenére vonattal ütközött. Az autó sofőrje azonnal meghalt. Tovább olvasom