Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Esztergomban népszavazást kezdeményez az ellenzék

Öt kérdésben közösen kezdeményez népszavazást Esztergomban a Jobbik, az LMP, az MSZP helyi szervezete és két civil egyesület - közölte a népszavazást kezdeményező Jobbik helyi elnöke kedden az MTI-vel.
A népszavazási kérdések: a gyermekosztály visszaállítása a városi kórházban, a szemétszállítási rendelet módosítása a törvényeknek megfelelően, a piac működtetése, a városgazdálkodási társaság megszüntetése és egy korszerű városfejlesztési stratégiát megvalósító program végrehajtása. A napokban benyújtott kérdéseket 15 napon belül kell jóváhagynia a jegyzői feladatokat ellátó referensnek. A népszavazáshoz a városban 2400 aláírást kell összegyűjteni, majd legalább egy, legfeljebb négy hónapon belül ki kell írni a szavazást - tette hozzá Zentai Plajner Zsolt.

A Jobbik helyi elnöke elmondta, kezdeményező szerepük ellenére nem volt szándékukban a népszavazás kisajátítása. A kérdések összeállításában széles körű egyeztetést tartottak, és így csatlakozott hozzájuk az LMP, az MSZP, az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete és a Haladó Esztergomért Egyesület.

Esztergomban a tavaly októberi választások óta patthelyzet van a képviselő-testület kétharmadát adó Fidesz-frakció és az ugyanekkora aránnyal megválasztott független polgármester között. Tétényi Éva 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt az előző, Meggyes Tamás (Fidesz) vezette önkormányzattól, s ezért adósságrendezési eljárást kért a város ellen. A Fidesz már az első képviselő-testületi ülésen közölte, fél évig nem hajlandó alpolgármestert jelölni, illetve később jelezte, az adósságrendezési eljárást törvénytelennek tartja, ezért nem működik együtt a polgármesterrel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ziegler Pannónia: új csarnokot avattak Bábolnán

A Ziegler Pannónia Kft. kedden nyitotta meg új csarnokát Bábolnán. Tovább olvasom