Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Elítélte a bíróság a nyakláncos tolvajt

Gyorsított eljárás keretén belül bíróság elé állította a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a 17 éves tatabányai fiatalembert, aki két társával kitépte egy idős asszony nyakából aranyláncát.

Az idős asszony Tatabánya belvárosában, a pláza előtt sétált szeptember 2-án, mikor szembetalálkozott a három kapucnis felsőt viselő fiatal helybélivel.

A fiúk nem szóltak a sértetthez, csendben elhaladtak mellette, majd egyikük, egy 17 éves tatabányai fiú hátulról kitépte nyakából az arany nyakláncát és elszaladtak. A 66 éves tatabányai asszony azonnal hívta a 107-es segélyhívót és a rendőrök segítségét kérte. A bejelentésre megmozdult a szolgálatban lévő állomány és a városban elhelyezett térfigyelő kamerák is az elkövetőket kezdték keresni.

A személy- és ruházatleírások alapján a térfigyelő kamerát kezelők hamar rátaláltak a három fiatalra. Menekülésük útvonalát folyamatosan jelezték a járőröknek, akik pár perc alatt elfogták a csapat két tagját, egy 16 és egy 18 éves tatabányai fiatalembert, akiket őrizetbe vettek a nyomozók. Harmadik társuknak a nyaklánccal együtt sikerült elfutnia és elrejtőznie. A nyomozók azonosították a harmadik elkövetőt és elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

Szeptember 4-én délután a bűnügyes kollégák visszatértek a tett helyszínére, mert gyanították, hogy a keresett fiú előbb vagy utóbb ismét felbukkan a pláza környékén. A bevásárlóközpontban is szétnéztek és az emeleten a korlátnak támaszkodva megpillantották. Tudták róla, hogy sprintfutásban nagyon jó, ezért a nyomozók elzárták a menekülési útvonalakat. Odamentek hozzá, igazoltatták, majd előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a 17 éves tatabányai fiatalembert és gyorsított eljárás keretén belül szeptember 6-án délelőtt bíróság elé állította, ahol a bíró súlyos ítéletet hozott.

Olvasóink írták

 • 4. BJ.MÓVÁR 2012. szeptember 07. 23:37
  „Ennek se füle se farka!!”
 • 3. Vita-Max 2012. szeptember 07. 07:46
  „Lopás megalapozott gyanúja???????? És miért nem csoportosan elkövetett rablás,ami 5-15 év börtön,vagy fegyház???????? Érdekesek ezek a jogszabályok.........
  Gondolom, így a súlyos büntetés nyolc hónap,három évre felfüggesztve. Nevetséges ez az egész!!!!!!!!!!”
 • 2. bakke 2012. szeptember 07. 06:40
  „Ez valami vicc? Mi volt az ítélet? Mi értelme a cikknek így?”
 • 1. Lívia66 2012. szeptember 06. 16:31
  „Megtudhatnánk, hogy mi volt az a súlyos itélet, vagy keresgéljünk az interneten utána pár órát. :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sebességkorlátozó közúti jelzőtáblákat lopnak el

Új baleset- és életveszélyes divat vette kezdetét Komárom-Esztergom megyében.… Tovább olvasom