Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Életetét menthet a krízisautó teája

Komárom-Esztergom megyében az 511-028-as számon várják a jelzéseket a regionális diszpécserközpont munkatársai a nap huszonnégy órájában. Mint megtudtuk Balatoni Ágnestől, az Utcai Szociális Segítők Egyesületének elnökétől, krízisautójukat november elseje óta, összesen hetvenkétszer riasztották.

A riasztások kétharmada Tatabányáról érkezett, de előfordult Lábatlan, Csákvár, Almásfüzitő és Esztergom térségéből is. Mint kiderült, három olyan eset volt, amikor a segítők senkit nem találtak a megadott helyszínen, s 43 esetben történt szállítás. „Leggyakrabban a tatabányai, máskor oroszlányi éjjeli menedékhelyre szállítunk. Az esetek többségében a bajbajutottak betegség, fáradtság miatt nem tudtak biztonságos, meleg helyre eljutni, ezért kértek segítséget. Múlt héten egy hívás Oroszlányból, egy hívás Tatáról, egy hívás Bajról, három hívás Tatabányáról érkezett. Életmentő beavatkozásra a tatai és baji esetben volt szükség, ugyanis Bajon a laktanya elhagyott épületében tartózkodott egy férfi, akit kihűlés veszélye miatt kellett azonnal az éjjeli menedékhelyre szállítani" – fogalmazott Balatoni Ágnes, az az Utcai Szociális Segítők Egyesületének elnöke.

Akik éjszakáikat közterületen töltik, azoknak életmentő az, hogy a teajárat segítőitől forró italt, élelmet, takarót kapnak. Felvételünk Komáromban készült.
Akik éjszakáikat közterületen töltik, azoknak életmentő az, hogy a teajárat segítőitől forró italt, élelmet, takarót kapnak. Felvételünk Komáromban készült.


„Igazán életveszély elhárításához történő hívásunk az elmúlt héten három volt. Egy esetben egy fűtetlen házban élő idős emberhez hívott segítséget a felesége. A férjet kihűlt állapotban szállítottuk a menedékhelyre. Másik két súlyos esetünk közterületen tartózkodókkal kapcsolatos. Az egyik bejelentés Tatabányáról, a másik Tatáról érkezett. Mindkét esetben kórházi ellátást igényelt az eset" – fűzte hozzá Balatoni Ágnes.
A Kisbéri, a Komáromi és a Tatai járást tekintve Tatáról érkezik a legtöbb riasztás a regionális diszpécserközpont munkatársaihoz, ebben a krízis- időszakban innen 10 bejelentés érkezett, Komáromból 5. „Az elmúlt három évet összegezve összesen öt riasztás érkezett a Kisbéri kistérségből, valamennyi eset átutazóban lévő bajba jutott embert érintett. Csákvárról kaptunk egy bejelentést tavaly novemberben, amikor is egy albérletből kitett fiatal párhoz kértek segítséget, akik nem tudtak hová menni az éjszaka közepén. Sajnálatos módon ebben az évben megszaporodtak az olyan hívások, amikor albérletből távozni kényszerülő, kidobott emberek kértek segítséget a diszpécserszolgálattól és a krízisautótól" – emelte ki Balatoni Ágnes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A száján érte a vágás, a sérülése nem volt súlyos

Megkéseltek egy középkorú férfit vasárnap egy tatai szórakozóhelyen, a rendőrök egy órán belül elfogták a gyanúsítottat. Tovább olvasom