Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Élelmiszercsomag rászorulóknak

Hatszáznyolcvanöt család között osztottak szét élelmiszert az önkormányzat által finanszírozott élelmiszerosztáson Komáromban. A helyi rászorulók korábban évente négyszer kaptak tartós élelmiszert, azonban az unió által finanszírozott osztás megszűnt, az önkormányzat pedig két osztást tud finanszírozni évente.

– A csomagban jól használható élelmiszerek vannak: tej, olaj, kristálycukor, sárgaborsó, tészta és háztartási keksz. Az összes kiosztott élelmiszer 8,5 tonna, ez az önkormányzatnak 1,7 millió forintjába kerül. A korábbi években 630 család szerepelt a listán, ez idén 685-re bővült – tudtuk meg az élelmiszerosztást szervező Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjétől, Csöngei Ildikótól.

A két osztást úgy időzítik, hogy az a lehető legnagyobb segítséget jelentse a családoknak. Így van egy a nyári szünet megkezdése előtt, egy pedig karácsony közeledtével.

A  csomagokban tartós, egymással jól kombinálható élelmiszerek vannak.
A csomagokban tartós, egymással jól kombinálható élelmiszerek vannak.


– Az uniós élelmiszerosztás megszűnt, azonban az önkormányzat a továbbiakban is biztosít két élelmiszerosztást. Illetve csatlakoztunk az élelmiszerbankos programhoz is – tájékoztatott dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester. A program lényege, hogy a hipermarketek felajánlják a rövid szavatossági idővel rendelkező élelmiszereket, melyek szállítását és hűtését az önkormányzat biztosítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hálózattal a romákért – Összefogásra készülnek a polgármesterek

Az együttműködés érdekében társulást hoznának létre roma polgármesterek (Roma Polgármesterek Hálózata néven). Tovább olvasom