Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Egymillió forintot különített el az önkormányzat gyalogútra Ászáron

Új kezdeményezéssel ösztönözné összefogásra a lakókat az ászári képviselő-testület. Akinek a portája előtt egyáltalán nincs, vagy nagyon rossz állapotú a járda, az az önkormányzatnál pályázhat támogatásra. Valamivel több mint egy négyzetméterre a falu négyezer forintot ad annak a lakosnak, aki építene vagy felújítaná a háza előtti szakaszt.

– Ez  új kezdeményezés. Több helyen a településen egyáltalán nincs járda, míg máshol annyira rossz állapotú, hogy mindenképpen ki kell javítani. Tavaly az önkormányzat felújított több szakaszt, hol térkővel, hol aszfalttal. Ekkor jött az ötlet, hogy hozzunk létre a lakosság számára  egy járdaépítési programot. Erre egymillió forintot különítettünk el – mondta el a Kisalföldnek Pekár Zsolt polgármester, aki hozzátette: négyezer forintot ad az önkormányzat egy száztízszer száz centiméteres egységre. 

– Kiírunk egy pályázatot,  és a képviselő-testület választja ki a támogatandókat. Több elbírálási szempont  lesz, mint például ahol nincs járda, az előnyt élvez azzal szemben, ahol van, de rossz minőségű. Különösen kiemeltként kezeljük majd azokat a pályázatokat, ahol öt-hat szomszéd összefog és együtt igénylik majd a támogatást. A pályázatban kikötjük,  hogy milyen vastagságúnak kell lennie a járdának, az  viszont nem lesz kritérium, hogy térköves vagy aszfaltos legyen. Ha valaki drágábbat építene maga elé, megteheti, de az önkormányzat akkor is csak négyezer forinttal támogatja a munkát – folytatta Pekár Zsolt.
 
Pekár Zsolt polgármester (balra) és Ligeti Gábor képviselő a református templom előtt, ahol az önkormányzat tavaly tette rendbe a gyalogutat. A képviselő-testület szeretné, ha összefognának a lakók.Az egymillió forintos keretből kétszázötven méter új gyalogutat építhetnek a lakók Ászáron.  – Ez  egy próbaév lesz. A legfontosabb az lenne, hogy lehetőség szerint összefogjanak a lakók és együtt építsenek. Ha nagy lesz az érdeklődés, akkor jövőre    magasabb összeggel hirdetjük meg – tájékoztatott a polgármester. 

Mint megtudtuk, az önkormányzat projektje kapcsolódik a több éve elkezdett útfelújítási programhoz, amelynek lényege, hogy a település minden évben rendbe tesz egy utat. Tavaly 15 millió forintból újult meg több útszakasz, míg idén 16,5 millió forintot szán rá a képviselő-testület. – Az Ady Endre, az Arany János és a Malomkert utcák kapnak új burkolatot, illetve a kerékpárút egy szakaszát tesszük rendbe – tudatta a polgármester.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem nyitják újra a menekültek regisztrációs központját Tatabányánál az autópálya-rendőrségen

Komárom-Esztergom megyében nincsenek sehol elszállásolva menekültek, a rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájától úgy tudjuk, nem került szóba a Regisztrációs Központ újbóli megnyitása az autópálya-rendőrségen. Annak ellenére sem, hogy ismét megtelt a Győr melletti befogadóállomás Vámosszabadiban. Tovább olvasom