Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Egy üres hangár is megoldás lehetne

A város legextrémebb csapataként aposztrofált FBI Street Generations már a tizedik születésnapját ünnepli. A fiúk évről évre igyekeznek megújulni, komolyabb és ütősebb koreográfiákat készíteni.

Az FBI (Fiatal Bringások Innovációja) a Kassák Klubon belül működő túrakerékpáros-szakosztályként indult. Nem sokkal a megalakulás után azonban ellopták a vezetőjük, Buzás Tamás kerékpárját. Ekkor csatlakoztak hozzájuk a BMX-esek, de mivel a siker nem jött egyik napról a másikra, sokan kiváltak, így a bringások majdnem feloszlottak. – Ekkor keresett meg Hóza Gábor, hogy szeretne közénk tartozni. Akkor még fogalmunk sem volt, hogyan hangoljuk össze a parkourosokat a bringásokkal, és közben már jöttek a rolleresek, a dirtösök, a street work outosok és a zsonglőr – mondta el a csapat vezetője, Buzás Tamás. A túrakerékpáros-szakosztályként induló kezdeményezésben 48-an voltak, ez a létszám mára huszonhárom főre csappant. Az első komoly fellépésük két évvel ezelőtt a győri Richter Teremben volt. Azóta bejárták Magyarország valamennyi szegletét. – Tavaly 34 fellépésünk volt és negyvenhármat kénytelenek voltunk visszamondani, mert a fiúk iskolába járnak vagy dolgoznak, illetve sok felkérés egy időben lett volna. Elértük, hogy az emberek elfogadják ezeket az utcai sportokat – tette hozzá Buzás Tamás.

A Fiatal Bringások Innovációja idén ünnepli tizedik születésnapját.
A Fiatal Bringások Innovációja idén ünnepli tizedik születésnapját.


Minden évben maguk mellé vesznek egy olyan sportszakágat, ami kevés figyelmet kap, a vezető szavaival élve, „bemocskolják" és összegyúrják a saját világukkal. Tavaly szeptember végén fejezték be a fellépéseket, november óta pedig az új koreográfián dolgoznak. A csapat megfelelő pálya híján két külön teremben edz. A bringások a Kistáltos Óvoda tornatermében, a többiek az észak-komáromi Spartacus birkózóklubban. – Minden évben benyújtottuk pályázatunkat, amire mindig az a válasz érkezett, hogy szakmailag kimagasló munka, de sajnos nincs megfelelő terület. Számunkra egy üres hangár is megfelelő lenne – szögezte le Buzás Tamás. A fiúk azonban nem csüggednek, kitartóan gyakorolnak minden szombat délután öt órán át. Arra a kérdésre, hogy hol szeretnének lenni, azt felelték, hogy Las Vegasban, ahol 60 ezer néző láthatja a fellépésüket.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődhet a tatai Esterházy-kastély felújítása

Uniós és állami támogatásból újul meg a tatai Esterházy-kastély. Tovább olvasom