Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Dráma: 3 napot tölthetett a víz fogságában egy kutya Révkomáromban - fotók

Lisa feltételezhetően három napot töltött a víz fogságában, míg az észak-komáromi tűzoltók ki nem mentették a bajba jutott kutyát. Egy lakossági bejelentést követően találtak az állatra, amely a megrázkódtatást szerető gazdája társaságában heveri ki.

A kutya eltűnését követően a tulajdonosa jelentette az esetet, Lisát mindenfelé keresték, de hiába. Szerdán az észak-komáromi tűzoltók lakossági bejelentés alapján vonultak ki a Merkury Market áruház melletti elhagyott területre, ahol ráleltek a betonteknőbe esett állatra.

– A kivonulást követően a rendőrök megmutatták a helyszínt. Az elhagyott terület betonmedencéjébe esett kutya nagyon rémült volt, először vicsorgott, de pár perc nyugtatás után már megbarátkozott velünk. Magától közeledett felénk, egy kötél segítségével húztuk ki a teknőből – mondta el a mentésben részt vevő egyik tűzoltó.

A mentést követően átadták Lisát az észak-komáromi városi hivatal illetékeseinek, akik állatorvoshoz, majd onnan a menhelyre vitték.

– Változó, hogy egy időszakban milyen gyakran riasztanak bennünket hasonló esetekhez, ma például disznókat menekítettünk ki egy égő ólból – tette hozzá a tűzoltó. 

Három napig a víz fogságában lehetett Lisa. Fotók: sziakomarom.sk
Lisa gazdája az esetről hírt adó sziakomarom.sk portál cikkéhez írt kommentárjában mindenkinek megköszönte a segítséget.

A kutyát szerdán 11 óra után hozhatták el a menhelyről. Ahogy a hölgy írta: nagyon boldogok, hogy az állat előkerült, hiszen már hét éve családtagjuk. Lisát odahaza hősként ünnepelték.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befogták az első hódot

Hódok telepedtek meg a Rüdiger-tó kis szigetén. Az állatok megmentése érdekében a befogásuk mellett döntöttek a szakemberek. Tovább olvasom