Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Burkolat-felújítás: forgalomkorlátozás az M1-es autópályán

Szeptember 10-én jelentős burkolat-felújítási munkálatok kezdődnek az M1-es autópálya Biatorbágy és Tatabánya közötti szakaszán.
A november elejéig tartó beruházás ideje alatt a 17. és 44. km szelvények között újítja fel az ÁAK Zrt. a külső sáv egyes szakaszait a pálya két oldalán. A terelések és sávszűkítések ellenére az autósok a munkálatok ideje alatt is irányonként két-két forgalmi sávot folyamatosan használhatnak majd.

Szombaton a forgalomterelés kiépítésével kezdődik meg az M1-es autópálya 17-44. km szelvénye közötti szakaszának burkolat-felújítási munkálata. Az ÁAK Zrt. kezelésében lévő útszakaszok közül az M1 autópálya ezen szakasza van jelenleg a legkritikusabb állapotban, ami a megnövekedett forgalomnak, ezen belül is a jelentős tranzit teherforgalomnak köszönhető.

A fenntartási munka során szakaszosan, összesen mintegy 11 km hosszban újul meg a külső sáv burkolata. A többrétegű aszfaltozással járó burkolatcsere során az alapréteget is javítani fogják.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a tereléssel és sávszűkítéssel járó munkálatait minden esetben igyekszik úgy szervezni, hogy a lehető legkisebb mértékben korlátozza a forgalmat. Ennek érdekében az M1 autópálya burkolat-felújítása során is ezeket a szempontokat érvényesíti. A legnagyobb fennakadást rendszerint a forgalomterelés kiépítése és elbontása fogja okozni, ezért ezeket minden esetben hétvégi időpontokra időzítjük, amikor a legkisebb a forgalom. Emellett a munkavégzés időtartama alatt – az egyik pálya belső fogalmi sávjának átterelésével és a másik pályán a forgalmi sávok elhúzásával – mindkét irány számára két-két sávon lehet majd közlekedni, természetesen sebességkorlátozás mellett.

Az arra közlekedők fokozott figyelemmel, a sebességkorlátozások betartásával közelítsék meg a munkavégzés helyszínét, hiszen a különböző szakaszoknál más-más forgalmi sávban várható a terelés, valamint fokozottan óvják az ott dolgozók testi épségét.

Az aktuális forgalmi információkról bővebben: www.autopalya.hu

Helyi tarifával hívható 06-40-40-50-60-as kék számon és az SMS-információs szolgáltatás segítségével lehet tájékozódni. Ez utóbbi esetében az adatok lekéréséhez a kiválasztott autópálya kódját (M0 / M1 / M3 / M30 / M35 / M7) kell elküldeni a +36-70-777-4636 telefonszámra. A válaszként érkező két üzenet az adott pályaszakaszra vonatkozó általános közlekedési információkon kívül a legutolsó két pályaesemény rövid leírását is tartalmazza.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az érintett szakaszokon közlekedők türelmét és megértését kéri!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant egy siklóernyős Csolnoknál

Lezuhant egy siklóernyős a Komárom-Esztergom megyei Csolnok mellett, a férfi a súlyos sérüléseket szenvedett. Tovább olvasom