Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Az intézmény fejlesztésével jelentősen javul a térség egészségügyi ellátása

Egy 2013 végén indult, több mint 800 millió forintos beruházás végére került pont tegnap a Selye János Kórházban. Ahogy arról lapunk is többször beszámolt, az intézményben egy három pillérből álló fejlesztés valósult meg az elmúlt hónapok során. Ennek köszönhetően a komáromi térségben nemcsak az itt dolgozók munkája vált könnyebbé, de az egészségügyi ellátásban is korszerűbb eszközöket használhatnak.

A Selye János Kórház dísztermében zajló átadóünnepségen dr. Ferencz Péter főigazgató kiemelte, hogy az 1946 óta működő intézmény életében több fontos időpontra érdemes emlékezni. – A ’60-as években adták át a röntgenológiát, a ’80-as években a rendelőintézetet, pár éve pedig a korszerű laborépületet. Az átadóünnepségen a szalag átvágását követően megnézték a beruházás során megvalósult fejlesztéseket.

– Markánsan átalakította a kórház életét az a 2013 óta zajló fejlesztés, aminek most a zárórendezvényén vagyunk – mondta dr. Ferencz Péter főigazgató tegnap az ünnepségen. A több mint 768 millió forintos beruházásnak három pillére volt, erről Novák Péter projektmenedzser tájékoztatta a jelenlévőket. – Mindazt, amit a pályázatban megfogalmaztunk, sikerült megvalósítanunk. Kialakítottunk egy 15 ágyas krónikus belgyógyászati részleget, megújult és így költséghatékonyabbá vált a fűtésrendszer, zajlott informatikai fejlesztés is. Az eszközbeszerzésről tudni kell, hogy 136 oldalas dokumentumot készítettünk, melyben leírtuk, hogy mire lenne szükségünk. Az új eszközök egytől egyig azt szolgálják, hogy a vizsgálatok a korábbinál gyorsabb ütemben, de még magas színvonalon valósuljanak meg – tudtuk meg a projektmenedzsertől.

Az átadóünnepségen a szalag átvágását követően megnézték a beruházás során megvalósult fejlesztéseket.
Az átadóünnepségen a szalag átvágását követően megnézték a beruházás során megvalósult fejlesztéseket.


Az eseményen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit közoktatásért felelős államtitkár, dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár és dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár is. Czunyiné dr. Bertalan Judit elmondta, hogy a fejlesztés elsősorban az itt dolgozók munkáját könnyíti meg, illetve jelentősen emeli a betegellátás színvonalát. Ezzel a beruházással párhuzamosan zajlik a mentőállomás korszerűsítése, ahová az új gépjárművek is megérkeztek már. Dr. Zombor Gábor arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban úgy alakították ki az egészségügyi intézményrendszert, hogy az működésében eleget tegyen az új egészségügyi kihívásoknak. A komáromi Selye János Kórház ennek megfelel. Az esemény végén dr. Ferencz Péter főigazgató még hozzátette, hogy az új struktúrában a kórház jól működik, partneri kapcsolatai kiválóak a megyei kórházakkal.

– A fő csapásirányunk a megyei ellátórendszer segítése, ebben támogat bennünket a mostani pályázat megvalósulása is. Felvettük a kapcsolatot az észak-komáromi kórházzal, illetve a két legnagyobb szlovákiai biztosítótársasággal – közölte a főigazgató. A most záruló projekt nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Selye János Kórházban tovább fejlődjön az egynapos sebészet, ahol a jövőben ortopédiai műtétek elvégzését tervezik. A szalagátvágást követően a résztvevők közösen tekintették meg mindazokat a fejlesztéseket, melyek 2013 decembere óta megvalósultak az intézményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megunhatják a húsvétra kapott nyulat a gyerekek

Soha ne adjunk ajándékba állatot – hangoztatják az állatvédők. Húsvét közeledtével különösen aktuális a téma. Tovább olvasom