Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Az egy éve dédelgetett feleakkora sportcsarnok építésének terve hamar szertefoszlott Tatabányán

A tatabányai közgyűlés teljes támogatásával 6000 férőhelyes, multifunkcionális sportcsarnok épülhet a megyeszékhelyen. A napirend tárgyalása előtt A Vértes Agorája ügyvezető igazgatója, Sámuel Botond átadta Schmidt Csaba polgármesternek azt a 2852 aláírást tartalmazó dokumentumot, mely az eredetileg tervezett 3000 fős csarnok helyett a kétszer nagyobb komplexum építése mellett foglal állást.

Sportolók, edzők, szülők, testnevelők, intézményvezetők kampányoltak a gigalétesítmény megépítése mellett. A sportcsarnoklavinát a Magyar Kézilabda Szövetség javaslata indította el. Azzal keresték meg az önkormányzatot, hogy az országban összesen 6 multifunkcionális, 6000 főre tervezett csarnokot szeretnének építeni, köztük egyet Tatabányán, tekintettel a város kézilabda-hagyományaira. Az egy éve dédelgetett, feleakkora létesítmény építésének terve hamar szertefoszlott. Mellette Bencsik János országgyűlési képviselő kampányolt csupán, főleg takarékossági okokból. 

A csütörtöki közgyűlés rendkívüli napirendként tárgyalta a sportcsarnok ügyét, mivel az előterjesztő polgármester szerint  „minél később döntünk, annál később kezdődik el az építkezés". A városatyák egységesen foglaltak állást, igazából csak azt sorolták egymásnak, illetve a televíziós közvetítés nézőinek, hogy miért is jó, ha nagyobb létesítmény épül az eredetileg tervezett  és Bencsik János országgyűlési képviselő által is támogatott 3000 fős csarnok helyett. 
 
A 6000 férőhelyes csarnok tervezett helyszíne az Olimpikon út. A Gyémánt fürdő szomszédságában húzzák föl az épületet, az egykori napközis tábor területén. A beruházás várhatóan 2018-ban készül el.„Ha már ingyen kaphat a város egy csarnokot, örüljünk, hogy nagyobbat építhetünk, mert nagyobb lehetőségeket is tartogat számunkra. Fejlődhet a turizmus, ország-világszerte híre mehet Tatabányának" – fogalmazott Zsidek Ferenc MSZP-s képviselő, aki szerint 2–3,5 millió forintos napidíjért gond nélkül ki lehet majd adni a komplexumot, mert „hatalmas igény van" ilyen típusú rendezvényhelyekre az országban. „Nem szabad túlaggodalmaskodni az üzemeltetést, mindig lesz olyan nemzetközi cég, amely megtölti a sportcsarnokot" – tette hozzá Zsidek Ferenc. 

A közgyűlésen elhangzott, hogy szalagavatók, koncertek, edzőtáborok, expók megtartására is alkalmas lenne a csarnok, s kisebb volumenű programok esetén le lehet majd felezni a teret a tervezett mobil megoldásoknak köszönhetően és hangtechnikailag is. Továbbá világversenyek méltó helyszíne lehetne Tatabánya, például a 2019-es junior birkózó- vb-nek már az új csarnok adhatna otthont. 

Schmidt Csaba polgármester rámutatott arra, hogy költségek vonatkozásában a 6000 férőhelyes sportcsarnok beruházása mindössze 35 százalékkal lenne drágább, az üzemeltetés tekintetében pedig 20 százalékkal több, mint a feleakkora létesítmény építése és fenntartása. Éves szinten 138 millió forint plusz rezsivel kell számolni a nagyobb sportcsarnok esetén. Orbán Viktor Tatabányára bízta a döntést, a miniszterelnök a megyeszékhelyen tett látogatása során úgy nyilatkozott: ahhoz ad támogatást, amit a város akar.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismenők: búcsúzott a The Young Rebels

A Kismenők szombati adásában Bon Jovi It's my life című nótáját kapta feladatul a The Young Rebels. A tatai, tatabányai, szigetszentmiklósi kamaszokból álló rockbanda megint felpörgette a közönséget és a zsűrit, a stúdióban mindenki tombolt, ez azonban mégsem volt elég a továbbjutáshoz. A The Young Rebelstől sírva búcsúztak a csapattársak és Ördög Nóri versenyzői is. A banda hamarosan a Peron Music Tehetségkutató döntőjében mutatja meg, hogy a rock örökké él! Tovább olvasom