Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Az ácsi iskola tanára is a díjazottak között

A természettudományos oktatásban végzett tanári munkája elismeréseként két-két fizika, matematika, biológia és kémia szakos pedagógus vehette át a Rátz Tanár Úr Életműdíjat a Magyar Tudományos Akadémián szerdán Budapesten.
A személyenként 1,2 millió forinttal járó díjat Kovács Lászlónak, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium és Ősz Györgynek, az ácsi Jókai Mór Általános Iskola fizika szakos tanárának, valamint Pogáts Ferencnek, a budapesti Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és Róka Sándornak, a Nyíregyházi Főiskola matematika szakos oktatójának ítélte oda az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért kuratóriuma; szintén elismerésben részesült Harka Ákos, a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Borhidi Attiláné, a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium biológia szakos pedagógusa, illetve Forgács József, a debreceni Vegyipari Szakközépiskola és Prókai Szilveszter, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium kémia szakos tanára.

"Azokat a pedagógusokat ünnepeljük ezen napon, akik jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy ne a tudatlanság, hanem a tudás legyen az uralkodó, meghatározó szellemi potenciál ebben az országban" - hangsúlyozta Kroó Norbert akadémikus, kuratóriumi elnök a díjátadó ünnepségen.

Az Ericsson, a Graphisoft és a Richter Gedeon Nyrt. által létrehozott alapítvány 2001 óta ítéli oda a Rátz Tanár Úr Életműdíjakat, amelyre a közoktatás 5-12. évfolyamain biológiát, matematikát, fizikát vagy kémiát tanító - vagy egykor tanító - tanárok javasolhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duplájára bővítette gyárát komáromban a Kayser Automotive

Átadta új, 3200 négyzetméteres üzemcsarnokát szerdán a Komáromi Ipari Parkban a Kayser Automotive… Tovább olvasom