Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Alpolgármester még nincs Rédén, bírság van

Mivel október óta nem sikerült alpolgármestert választani Rédén a képviselő-testületnek többszöri felszólítás után sem, a megyei kormányhivatal 386 ezer 500 forintos bírságot szabott ki az önkormányzatnak.

A rédei képviselő-testületnek október óta nem sikerült alpolgármestert választania. Egy hónapja a falu kapott egy felszólítást, hogy harminc napjuk van helyreállítani a törvényben leírtakat, vagyis alpolgármestert választaniuk. A határidő letelt, ám nem sikerült eleget tenniük a felszólításnak: 386 ezer 500 forint törvényességi felügyeleti bírság megfizetésére kötelezi a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal az önkormányzatot. Tizenöt napjuk van kifizetni a büntetést, a határozat ellen fellebbezésre nincs lehetőség.

– A bírság összegének meghatározásakor figyelembe vettem, hogy a jogsértő állapot több mint kilenc hónapja fennáll. A 2014. október 20-i alakuló és az azt követő ülések egyikén sem került sor az alpolgármester megválasztására. Az október 27-i testületi ülésen a kormányhivatal képviselője személyesen is részt vett és szakmai tájékoztatást adott arról, hogy kötelező legalább egy alpolgármestert megválasztani. A későbbiek folyamán az önkormányzat akkori és jelenlegi jegyzőjével, polgármesterével, a képviselő-testület tagjaival folyamatosan egyeztettünk a jogsértő állapot megszüntetésének lehetőségeiről. A kormányhivatal munkatársai többször felhívták az érintettek figyelmét, hogy az önkormányzati működőképesség folyamatos biztosítása megköveteli az önkormányzattól, hogy a polgármester helyettesítéséről gondoskodjon. Az alpolgármesteri tisztség betöltésének a képviselő-testületi működőképesség megőrzése, biztosítása szempontjából kiemelkedő jelentősége van – áll dr. Kancz Csaba az önkormányzathoz eljuttatott határozatában.

Polgármester a választások óta van Rédén, Pölöskei József személyében, viszont a faluvezetőt helyettesítő személyt, alpolgármestert október óta nem sikerült választania a testületnek.
Polgármester a választások óta van Rédén, Pölöskei József személyében, viszont a faluvezetőt helyettesítő személyt, alpolgármestert október óta nem sikerült választania a testületnek.


Az októberi választások óta nem sikerült Rédén alpolgármestert választani. A jogszabály szerint csak a polgármester jelölhet, amelyet aztán a képviselők elé terjeszt. A faluvezető jelöltjét legutóbb is csak hárman támogatták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az árokba hajtott az M1-esről

Lehajtott az úttestről egy személyautó az M1-es sztrádán, Mocsa közelében. A komáromi hivatásos… Tovább olvasom