Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A múzeumban lévő tárgyak 98 százaléka eredeti, Amerikából való

A fogadó, bank, templom, víztorony és farm mellett lassan a vasútállomás is várja a Henryx Citybe látogatókat.

Hulladéknak szánt vas, s egy régi tartály szolgál alapjául annak a Jupiter gőzmozdonyreplikának, amelyet Tóth Henrik épített Henryx City mellett. Henrik fél évtizeddel ezelőtt megvalósította amerikai álmát: létrehozta Henryx Cityt, a westernvárost Császár határában. Tavaly elkezdte megépíteni a város vasútállomását, amely idén tavasztól már fogadja a látogatókat.

Hulladéknak szánt vas és egy régi tartály szolgál alapul a Jupiter gőzmozdonyreplikának.
Hulladéknak szánt vas és egy régi tartály szolgál alapul a Jupiter gőzmozdonyreplikának.


A Jupiter gőzmozdony mögött három kocsi parkol: egy szénszállító, egy börtönnel egybeépített postakocsi és egy kávézó. Utóbbiban az amerikai vasút történelmét ismerhetik meg a látogatók.  „A mozdony fűthető, mivel a látvány miatt füstöt és gőzt szeretnénk termelni, míg a kazánrészében élelmiszereket sütnénk, amelyet helyben fel is szolgálnánk" – emelte ki Tóth Henrik, aki hozzátette, hogy nemrégiben volt az Amerikai Egyesült Államokban, ahonnan több tucat tengerentúli korhű férfi- és női ruhát is hozott magával, amelyeket a terv szerint a kiszolgálószemélyzet fog viselni a farmon rendezett eseményeken. A vasútállomás egyik oldalán már elkészültek a díszletházak. Mint kiderült, a jövőben ezt a városrészt is körbe akarja építeni házakkal Henrik, mint magát Henryx Cityt. A bekerített részben található templom, akasztófa, fogadó, múzeum, bank. A múzeumban lévő tárgyak 98, míg a fogadóban lévők 70 százaléka eredeti, a vadnyugatról való holmi. A most elkészült vasútállomás is ingyenesen látogatható, mint maga Henryx City, szögezte le a tulajdonos, azért, hogy mindenki számára elérhető legyen.

Kávézó. Közel 40 ember tud majd leülni a vagonban, ahol az amerikai vasút történelmével is megismerkedhetnek – mesélte Tóth Henrik.
Kávézó. Közel 40 ember tud majd leülni a vagonban, ahol az amerikai vasút történelmével is megismerkedhetnek – mesélte Tóth Henrik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 2700 négyzetméteres épület 1500 négyzetméteres küzdőtérrel épül

Letették a városi sportcsarnok alapkövét, amely a Kőkúti Általános Iskola szomszédságában, a Kőkút közben épül, közel a város több oktatási intézményéhez. Tovább olvasom