Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

A legkiválóbb tanulókat díjazták

Tatán évek óta hagyomány, hogy a március 15-i ünnepen jutalmazzák azokat a diákokat, akik tanulmányi versenyeken a legkiválóbb helyezéseket érték el. Így volt ez most is, amikor a Vaszary-iskolában gyűltek össze a város vezetői, a tanulók, tanáraik és a szülők.

– Nekünk, tataiaknak különösen kedves március 15., hiszen olyan tanúi éltek itt, akikre büszkék lehetünk. Hamary Dániel orvos például jelen volt a Pilvax kávéházban, Budapesten élte át a forradalom napjait. Ott volt a tizenkét pont megszövegezésénél az akkori fiatalok között – emelte ki a városvezető.

Az ünnepen Michl József és dr. Beró Henrietta alpolgármester átadta a legkiválóbb tanulóknak a város emlékplakettjét és oklevelét.
 Elismerésben részesült Dózsa Eszter, az Eötvös József Gimnázium tanulója is, aki a fiatal fordítók versenyén német nyelvből első helyezést ért el.

Elismerés – A Bolyai Természettudományi Csapatverseny díjazottjai a Vaszary-iskolából.
Elismerés – A Bolyai Természettudományi Csapatverseny díjazottjai a Vaszary-iskolából.


– Veszprémben zajlott a megmérettetés, de előtte küldtek egy szöveget, amit magyarról németre kellett fordítani. A legnehezebb az volt benne, hogy sehol nem lehetett fellelni német nyelven, saját fantáziánkat kellett belevinni. Felkészítőimnek, Csábiné Gazdag Elvirának és Karch Ildikónak is megmutattam, kikértem a tanácsukat – mondta Eszter.
A díjazottak teljes listáját a város honlapján tekinthetik meg az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bogár Ildikó – A kimondhatatlant szeretné képekben megfogalmazni

Bogár Ildikó tatabányai fotós Lélek hangja című kiállítása nyílt meg a Bányász Művelődési Otthonban, a Tavaszi Fesztivál keretében. Tovább olvasom