Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

A komáromi piacon is a minőséget díjazzák

A termelői piac egyik nagy előnye, hogy a vásárló közvetlen kapcsolatot alakíthat ki az árussal, a portéka jó minőségű, a finomságokhoz pedig nem sokkal drágábban lehet hozzájutni, mint a boltban. A Jókai tér felújítása után Komáromban is újjáéledt a termelői piac, ami most már évek óta jól működik.

A legtöbb vevővel és árussal itt is szombaton találkozhatunk, de friss tojást, mézet vagy húst hétköznap is lehet vásárolni, hiszen a termelők az év minden szakában felállítják standjaikat. – Gyakran, hetente többször kijövök a piacra, hiszen itt szép árut kap az ember, tudja, hogy kitől mit vesz. Rossz minőséggel én még soha nem találkoztam. A termelő érdeke is az, hogy csak friss árut adjon el, mert ha nem ezt teszi, akkor többet nem jön hozzá a vevő. A tojást, a mézet és a virágot mindig a piacon veszem meg – mondta el a Kisalföldnek Törőné Nagy Ilona, aki hozzátette, a Jókai téren össze szokott futni a barátnőivel is, akikkel ilyenkor is jó elbeszélgetni.

Vastag Gusztáv standján számos tejből készült ínyencség megkóstolható.
Vastag Gusztáv standján számos tejből készült ínyencség megkóstolható.


– A piacra szükség van, az emberek kedvelik és szeretik – vallja Vastag Gusztáv sajtkészítő, aki szombatonként itt árusít. Standján sok tejből készült finomság található. – Van itt tehén- és kecsketej, különféle ízesített és natúr, lágyabb és érettebb sajtok, tejföl, joghurt és körözött. Számomra a legforgalmasabb időszak tavasztól őszig tart. Idén is az egyik legkedveltebb termékünk az ordakrém – tudtuk meg Vastag Gusztávtól. A sajtkészítő törzsvásárlója Kiss László, aki mindig a piacon szerzi be kedvenceit. – Főleg az érettebb, testesebb, fűszeresebb tehénsajtokat kedveljük, a medvehagymásat, a csiliset és a diósat, de most rátaláltunk a kecskesajtokra is. Nálunk itt kezdődik a minőség. Szeretem azokat az emberi kapcsolatokat, amik vevő és árus között kialakulnak a piacon. Itt ugyanazoktól az emberektől, ugyanolyan jó minőségű termékeket vásárolhatunk – emelte ki a termelői piac egyik előnyét Kiss László. A komáromi piacon vehetünk mézet, húskészítményeket, zöldséget, gyümölcsöt és virágot egyaránt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

RTL Klub – A megye legextrémebb csapata a tehetségkutatóban

A Kassák klubon belül működő FBI Street Generations csapata meghívást kapott az RTL Klub újonnan induló tehetségkutatójába. Tovább olvasom