Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A helyi kábeltelevízió hálózatát használják majd a kamerarendszerhez

Mégis lesz térfigyelő rendszer Súron. Már többször beszámoltunk róla: három sikertelen pályázatuk miatt úgy tűnt, csak álom marad a kamerák telepítése. Most a kábeltelevízió-hálózat átépítésével hozzák létre a rendszert a lakosság támogatásával.

Három éve próbálkozik a súri önkormányzat támogatást nyerni egy térfigyelő rendszer kiépítéséhez. Sikertelenül. Decemberben a Belügyminisztérium több Komárom-Esztergom megyei települést – amelyek nem nyertek a pályázatokon – támogatott több millió forinttal, hogy idén kiépíthessék a figyelőrendszerüket. Súr nem volt köztük. Most lakossági támogatásból mégis sikerülhet kiépíteni.

Tavaly nyáron – még a térfigyelő rendszer pályázatának elbírálása előtt – betörtek a súri óvodába (valószínűleg a tettes a szülői munkaközösség összegyűjtött félmillió forintját kereste), ami arra ösztönözte akkor a polgármestert, hogy a belügyminiszterhez és az önkormányzati államtitkárhoz írjon egy levelet, amiben felhívta a figyelmüket a történtekre és a pályázatuk pozitív elbírálását kérte. Válasz nem érkezett. A polgármester szerint, ha már az akkori esetnél lett volna térfigyelő rendszerük, nagy valószínűséggel elkapták volna a tettest, akit a mai napig nem sikerült előkeríteni.

A tavalyi betörésnél  a tettes valószínűleg pénzt keresett. Felvételünkön Sógorka Miklós polgármester látható az egyik felfeszített ajtó előtt.
A tavalyi betörésnél a tettes valószínűleg pénzt keresett. Felvételünkön Sógorka Miklós polgármester látható az egyik felfeszített ajtó előtt.


2014. december 31-ével a helyi kábeltelevízió üzemeltetője felmondta a szolgáltatást. A képviselő-testület úgy gondolta, hogy átépítik a hálózatot. „Úgymond megfordíthatnánk a rendszert. A jel nem kifelé, a televíziókba, hanem befelé áramolna a kamerákról. A korábbi beadott pályázatainkból láttuk, hogy milyen összegekből is tevődik össze a rendszer. Tudtuk, hogy kellenek kamerák, egy rögzítő és egy információt továbbító közeg, ami esetünkben a kábeltelevízió csatornája lesz, s szerencsénkre az erősítők és a kapcsolók is megvannak, csak kicsit át kell építeni. Ezzel közel egymillió forintot spórolunk. A megfelelő kamerák 30 és 60 ezer forint között kaphatók, s nyolcat szeretnénk felszerelni, emellett vásárolnunk kell egy adatrögzítőt is, amihez a rendőrség férhetne hozzá indokolt esetben" – fogalmazott Sógorka Miklós polgármester.

A település 800 ezer forinttal vág neki a beruházásnak, amely teljes egészében lakossági támogatás. Néhány éve végigsöpört egy betörési hullám a faluban, amikor egy jótékonysági disznóvágáson gyűjtöttek pénzt a térfigyelő rendszerhez. Ezt azóta az önkormányzat lekötött betétként kezeli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli Élőfalu Találkozó Agostyánban

Az elmúlt hét végén a XIV. Téli Élőfalu Találkozót Agostyánban rendezte a Természetes Életmód Alapítvány.
Tovább olvasom