Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 7°C Még több cikk.

A hatmilliárdos felújítás másfél-két évet vehet igénybe, turisták ezreit vonzhatja Komáromba

Akár már az idén elkezdődhet annak a több mint hatmilliárd forintos beruházásnak a kivitelezése, melynek köszönhetően megújul a Csillagerőd.

Az elképzelések szerint itt kap helyet a Szépművészeti Múzeum Európában egyedülálló szoborparkjának másolata, de kialakítanak az erőd egykori életét megidéző tereket, kiállító- és konferenciatermeket is. Ez a projekt hatalmas mérföldkőnek számít az erődök városában, Komáromban. A projekt elindításáról tavaly márciusban tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen. Az eseményen elhangzott, hogy a 6,6 milliárd forintos beruházási összegből eredeti állapotába állítják vissza az erődrendszer ezen részét, ami a szakemberek véleménye szerint turisták ezreit vonzza majd Komáromba. A Szépművészeti Múzeum szoborparkmásolata is a felújított Csillagerődben kap majd helyet, ami az ókortól a reneszánszig mutatja be a leghíresebb alkotásokat. Ezenkívül felújítják az ágyúállásokat és a vizesárkot, illetve kialakítanak egy bebútorozott legénységi szálláshelyiséget és altiszti szobát is. A megszépült erődben egyéb kiszolgálóhelyiségek, éttermek, kávézók is helyet kapnak majd.

Így nézne ki a Csillagerőd a 6,6 milliárdos felújítás után.
Így nézne ki a Csillagerőd a 6,6 milliárdos felújítás után.


– Jelenleg a kiviteli tervek készítése zajlik. Ezt követően kerül majd sor a közbeszerzés kiírására és a kivitelező kiválasztására, ami már akár idén megtörténhet – tudtuk meg a legújabb információkat dr. Molnár Attila polgármestertől. A teljes felújítás és átépítés másfél-két évet vesz igénybe. A minden szempontból kiemelt beruházás építésze Mányi István lesz, az ő nevéhez fűződik többek közt az Uránia mozi vagy a Természettudományi Múzeum felújítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítés, sürgősségi centrum, belgyógyászati blokk, kistérségi rendelő

Komárom-Esztergom. Hamarosan elkészül Tatabányán a Szent Borbála Kórház új szárnya, ami mellett vadonatúj sürgősségi osztály is lesz, és új eszközök, köztük a várva várt MR-készülék. Tovább olvasom