Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A bál után pancsoló kerül az óvodába

Az almásfüzitői Sün Balázs Óvoda lett a második alkalommal megszervezett járási jótékonysági gála és bál nyertese. Az intézmény több mint 900 ezer forinttal gazdagodik, ebből az udvaron szeretnének egy pancsolót kialakítani a gyerekek számára.

A Komáromi Járási Hivatal vezetője, Molnárné dr. Taár Izabella volt az ötletgazdája annak a rendezvénynek, melyet második alkalommal szerveztek meg a Monostori Erődben. A jótékonysági gálaesttel összekötött bálon az önkormányzatok, az állami és igazgatási szervek, valamint az itt működő cégek, vállalatok képviselői vettek részt.

– Az esemény közösségformáló erővel bír, lényege, hogy a járási hivatalban dolgozók ne csak munkakapcsolatban álljanak egymással – mondta a rendezvényről Molnárné dr. Taár Izabella, a Komáromi Járási Hivatal vezetője. A gálaesten a járás kilenc településének kultúrcsoportjai mutatkoztak be, akik zenében, prózában, táncban és énekben mutatták meg, milyen színes és gazdag az ország ezen része.
 
Molnárné dr. Taár Izabella, dr. Kancz Csaba és Kerek Etelka, az almásfüzitői Sün Balázs Óvoda vezetője
Molnárné dr. Taár Izabella, dr. Kancz Csaba és Kerek Etelka, az almásfüzitői Sün Balázs Óvoda vezetője


A rendezvény a közösségformáló szerepen kívül jótékonysági feladatot is ellát, ugyanis minden évben egy szerencsés óvoda megkapja azt az összeget, ami a felajánlásokból, a bál bevételéből és a tombolából összeadódik. – Pontos számot még nem tudok mondani, jelenleg 900 ezer forint felett járunk. Azért az óvodákra esett a választásunk, mert ezek azok az intézmények, melyek a járás mindegyik településén megtalálhatóak – tudtuk meg a hivatal vezetőjétől. A sorsolás ezúttal az almásfüzitői Sün Balázs Óvodának kedvezett, az ő nevüket húzta ki dr. Kancz Csaba kormánymegbízott a „kalapból".

– A sorsolás előtt bíztunk a szerencsés kézben. Szeretnénk az óvoda udvarán egy pancsolót kialakítani, ami elfolyó, zuhanyzó rendszerrel működne. A gyerekeknek ez a nyári időszakban igazi felüdülést jelentene. Ezzel a támogatással egy nagy löketet kaptunk, hogy mindez megvalósulhasson – mondta el a Kisalföldnek az óvoda vezetője, Kerek Etelka. A Sün Balázs Óvodát öt éve adták át, jelenleg három csoportjába közel 60 kisgyermek jár. Ősszel egy szép udvarral gazdagodtak, melyből már csak a pancsoló hiányzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főnixként szárnyalt a szimfónia a megyeszékhelyen

A magyar kultúra napján zsúfolásig telt nézőtér előtt adott koncertet Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara a Jászai Mari Színházban. Tovább olvasom