Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

A 2700 négyzetméteres épület 1500 négyzetméteres küzdőtérrel épül

Letették a városi sportcsarnok alapkövét, amely a Kőkúti Általános Iskola szomszédságában, a Kőkút közben épül, közel a város több oktatási intézményéhez. A Május 1. út felől közlekedők már hónapok óta láthatták: nagyszabású építkezés kezdődött. Év végére elkészülhet a multifunkcionális csarnok.


Az alapkőbe egy időkapszulát helyeztek, mely tartalmazta az épület tervrajzait, valamint napilapokat, a képviselő-testület döntését s egy TAC-os baseballsapkát is. A Tatai Atlétikai Club 2013-ban megkereste az önkormányzatot, hogy lehetősége van társaságiadó-támogatás igénybevételével pályázatot benyújtani a Magyar Kézilabda Szövetséghez egy kézilabdacsarnok építésére. A beruházás keretében első ütemben egy 2700 négyzetméteres sportcsarnok épül 1500 négyzetméteres küzdőtérrel. A második ütemben további öltözők, parkolók készülnek, valamint azon munkálatok is ekkor valósulnak meg, melyek kulturális és közösségi rendezvények kiszolgálására is alkalmassá teszik a létesítményt.

Látványterv. Egy-egy mérkőzésen 430-an szurkolhatnak a csapatokért.
Látványterv. Egy-egy mérkőzésen 430-an szurkolhatnak a csapatokért.


Az építkezés első ütemének költsége 650 millió forint. A pályázathoz szükséges önerőt, 200 millió forintot az önkormányzat biztosította. Az alapkő-letételi ünnepségen a Tatai Atlétikai Club (TAC) elnöke, Lázár Ottó köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Michl Józsefpolgármesternek. – Jó néhány éve dolgozunk azon, hogy Tata a sport városa is legyen, bár ezt a hosszú ideje önálló sportegyesületeink révén már elértük.

A TAC által benyújtott pályázatról a Magyar Kézilabda Szövetség 2013 decemberében döntött és összesen 450 millió forintos taós támogatást ítélt meg a célra. A szövetség elnöke, Vetési Iván az ünnepségen elmondta: „Mi a kézilabda-szövetségben nagyon jól tudjuk, hogy milyen kiváló utánpótlásbázis Tata. Éppen ezért nem volt nehéz döntés a csarnok felépítésének támogatása."

Lázár Ottó, Bencsik János, Michl József, Vetési Iván és Bánki Erik helyezte el az időkapszulát.
Lázár Ottó, Bencsik János, Michl József, Vetési Iván és Bánki Erik helyezte el az időkapszulát.


A beruházás részleteit Lázár Ottó ismertette. Mint mondta, egy-egy mérkőzésen 430 szurkoló szoríthat a csapatokért. Emellett 30 fős rendezvényterem, orvosi szoba, edzőterem és büfé is belefér a csarnokba. Természetesen NB I-es mérkőzéseket, kulturális rendezvényeket, tanítási időben hat osztály testnevelésóráit is megtarthatják itt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság Vértesszőlősön - Élettársát szúrta le az asszony - fotók, videó

A 38 éves asszony a ház előtt várta a helyszínre érkező rendőröket és mentősöket. Tovább olvasom