Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Szeptemberre elkészül – A kistérséghez tartozó 41 ezer lakos minőségi egészségügyi ellátását biztosítja majd

Ünnepélyes keretek között tették le az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet új rendelőjének alapkövét Tatán a minap. A 762 millió forintos EU-s támogatással szeptember végére készül el a járóbeteg-központ, s biztosítja majd a kistérséghez tartozó 41 ezer lakos minőségi egészségügyi ellátását.

Az intézmény az Új Széchenyi Terv keretében 762 millió forint támogatásban részesült. A projektindító rendezvényt a városháza dísztermében tartották, ahol dr. Till Attila orvos igazgató tolmácsolta dr. Laky Zoltán főigazgató gondolatait, aki betegség miatt nem tudott jelen lenni. A beruházás részleteiről Gózon Ágnes projektmenedzser tájékoztatta a jelenlevőket. Elmondta, hogy a jelenleg három telephelyen zajló működés jelentősen megnöveli a betegellátás idejét, nőnek a közvetlen betegutak. Erre jelent megoldást a beruházás: a kórház és a rendelőintézet átjárható lesz. A másik elem pedig az eszközbeszerzés: már megkezdődött a két új röntgenkészülék tesztüzeme, a meglévő röntgenhelyiséget átalakították. Újabb pályázatnak köszönhetően pedig 77 millió forintot nyertek fotovoltaikus (napelemes) rendszerek telepítésére. A mostani rendelőintézet 1978-ban épült, a 3200 négyzetméteres alapterületnek csak a felében zajlik betegellátás, mivel az önkormányzati hatáskörbe tartozó központi orvosi ügyelet, védőnői és iskola-egészségügyi szolgálatot másfél éve a város átvette. Az épület jelenlegi formájában elavult, kihasználatlan, felújítása, üzemeltetése igen költségessé vált.

Az épület udvarán megtartották az alapkőletételt, s egy időkapszulában a mai kor emlékeit helyezték el.
Az épület udvarán megtartották az alapkőletételt, s egy időkapszulában a mai kor emlékeit helyezték el.


A város polgármestere, Michl József elmondta, hogy régi terv volt a szétszabdalt intézménykomplexum összekötése, s kifejezte abbéli reményét is, hogy a kórház régi épülete is megújulhat a közeljövőben. A helyszíni bejárás során, ahol a röntgenkészülékeket is megtekintették, dr. Mészáros János, az Egészségügyért Felelős Államtitkárság kabinetfőnöke kiemelte: – Magam is egy vidéki kis kórházban kezdtem a pályát, s örülök, hogy láthatom a kollégák csillogó tekintetét, mely annak köszönhető, hogy a XXI. századi technológia beköltözött a rendelőintézetbe, s az ellátott betegek javát szolgálja.


Épül az új rendelőintézet. A kórház és a rendelőintézet átjárható lesz.
Épül az új rendelőintézet. A kórház és a rendelőintézet átjárható lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a tavaszi fesztivál Tatabányán

Véget ért a tavaszi fesztivál Tatabányán. A két héten át tartó kulturális kavalkád programjaira négyezren váltottak jegyet. Tovább olvasom