Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

6,3 százalék a munkanélküliség Komárom-Esztergom megyében

Júniusban 6,5 százalék, míg július végén a gazdaságilag aktív népesség 6,3 százaléka volt álláskereső Komárom-Esztergom megyében - mondta el a kormánymegbízott hétfői sajtótájékoztatóján.
Kancz Csaba tájékoztatása szerint a nyilvántartott álláskeresők száma egy év alatt 26 százalékkal, 3163 fővel csökkent. Júliusban rendkívül sok, közel háromezer állásajánlat érkezett a megye kirendeltségeire.
A munkaügyi központ közvetítésével 1136 álláskeresőt sikerült elhelyezni. Július végén a nyilvántartásban 8913 álláskereső szerepelt, számukra a munkaügyi központ 4821 állásajánlatot kínált.
A munkanélküliség 7,3 százalékos értékkel Dorog térségében a legmagasabb, a legalacsonyabb értéket, 5,6 százalékot Komárom térségében regisztrálták.
A kormánymegbízott hozzátette, a megye több városából jelentettek, jellemzően 20-50 fős létszámfelvételi igényt különböző cégek. Ezek alapján 2014 második félévében négyszáznál több új munkahely megjelenésére lehet számítani.
Hajasné Hertelendi Valéria, a megyei munkaügyi központ igazgatója a nyári diákmunkáról szólva elmondta, kérésükre húsz százalékkal kiegészítették a foglalkoztatásra szolgáló keretet. A munkaügyi központ így 60 millió forintot fordíthatott 981 diák foglalkoztatására.
A programra mintegy 25 százalékos volt a diákok túljelentkezése. Tavaly csupán a nyári munkára jelentkező diákok felét tudták elhelyezni Komárom-Esztergom megyében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tatabányára települ a MEVA-HU

A hulladéktároló eszközöket és környezetvédelmi anyagokat forgalmazó, cseh tulajdonú MEVA-HU Kft. új… Tovább olvasom