Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

2,3 milliárdos hiány Komáromban

A komáromi önkormányzat 200 millió forint erejéig pályázatot nyújt be az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatására szolgáló alaphoz, az összegből a város 2,3 milliárd forintos költségvetési hiányát enyhítenék - erről szerdai ülésükön döntöttek a képviselők.
A város honlapján megtalálható előterjesztés szerint a 2012-es költségvetés kiadási oldalán 6,8 milliárd forint szerepel, míg a megszerezhető összes bevétel 4,5 milliárd forint. A tájékoztató rámutat, hogy a város helyi adóbevételei az előző néhány évhez képest összességében mintegy 3,5 milliárd forinttal csökkentek.

Komárom áprilisban már sikerrel pályázott az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatására, akkor 45 millió forintot kapott.

Molnár Attila (Fidesz) polgármester az MTI-nek elmondta, a 2012-es költségvetésben a takarékosság kiemelt szempont volt. A kötelező feladatok ellátása érdekében csökkentették a felújítások és a beruházások mértékét, racionalizálták az intézményrendszert, a polgármesteri hivatalban is létszámcsökkentést hajtottak végre, valamit átstrukturálták a helyi adórendszert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jó borok ünnepe Révkomáromban

A jó borok, a zene és a finomságok fesztiváljaként szervezik meg a révkomáromi Borkorzót a hétvégén. Tovább olvasom