Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 02. vasárnap - Lehel

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Komárom

Komárom

Kimentette a babát a tűzforró autóból a tatai rendőrnő

Kimentette a babát a tűzforró autóból a tatai rendőrnő

Szegény kisbaba úgy izzadt, mintha egy vödör vízzel öntötték volna le - mondta Berényi Orsolya törzsőrmester. A készenléri rendőrök tonfával törték be az autó ablakát.

Kisiklott egy tehervonat két kocsija Komáromnál

A baleset a komáromi rendező állomáson történt. A tehervonat két kocsija siklott ki.

Saját feleségét futtatta a tatabányai férfi

A férfire akkor szállt rá a rendőrség, amikor az egyik kuncsaft újabb szolgáltatást kért a nejétől. A nő megtagadta, a kuncsaft visszakért ötezret. Ekkor ütött a férj.

Jókai hétvége Komáromban

A komáromi Monostori Erődben Jókai Mór élete, munkássága köré épülő családi fesztivált rendeznek a hétvégén.

Alpolgármester még nincs Rédén, bírság van

Alpolgármester még nincs Rédén, bírság van

Mivel október óta nem sikerült alpolgármestert választani Rédén a képviselő-testületnek többszöri felszólítás után sem, a megyei kormányhivatal 386 ezer 500 forintos bírságot szabott ki az önkormányzatnak.

Az árokba hajtott az M1-esről

Lehajtott az úttestről egy személyautó az M1-es sztrádán, Mocsa közelében. A komáromi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést.

Égett a tarló az M1-es bábolnai lehajtójánál

Égett a tarló az M1-es bábolnai lehajtójánál

2-300 négyzetméteren lángolt a tarló Bábolna közelében vasárnap délelőtt.

Szeméttömörítő gyulladt ki Kisigmándon - fotók

Szeméttömörítő gyulladt ki Kisigmándon - fotók

A kisigmándi szeméttömörítő szombat hajnalban gyulladt ki. Tudósítónk értesítette a tűzoltókat, a helyszínről pedig fotókat is készített.

Ikerkeresztet avattak Szőgyénben

Ikerkeresztet avattak Szőgyénben

A felvidéki Szőgyénben, Tata testvérvárosában nyolcadik alkalommal rendezték meg a Pató Pál-napokat. A legendás ráérős kisnemes, akiről a Petőfi-vers szól, ebben a községben tevékenykedett jegyzőként, s itt is hunyt el.

Zátonyra futott egy tolóhajó Nyergesújfalunál

A hat bárkával közlekedő, német felségjelzésű motoros tolóhajó az alacsony vízállás miatt akadt fenn a nyergesújfalui gázlónál hétfőn, két bárka léket kapott.

Előzetesben a tatabányai kettős gyilkos

A férfi szombat hajnalban pisztollyal megölte az édesanyját és az asszony élettársát is. A rendőrökre is rálőtt, a járőrautó több találatot kapott.

Új hagyományok – alternatív járművek is bemutatkoztak Kocson

Nagy siker volt idén is a fesztivál, amelyre még Japánból is érkeztek és persze a község testvértelepüléseiről, a felvidéki Madarról, Dunamocsról, az olaszországi Montebellunból és Németországból, Oberkochenből, valamint a Tatai kistérség települései is képviseltették magukat a 17. ilyen rendezvényen.

Siklóernyőst hoztak le a tűzoltók egy fáról

Egy csaknem tizenöt méteres fáról hoztak le a tűzoltók egy siklóernyőst Vértesszőlősön, a sportoló nem sérült meg - tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem szóvivőhelyettese pénteken az MTI-t.

Kiégett egy autó az M1-es mentén

Kigyulladt egy személygépkocsi az M1-es sztráda bábolnai lehajtójánál. A lángokat a tűzoltók elfojtották.

Három- és hatfontos ágyúk is dörrentek a Monostori Erődben

Három- és hatfontos ágyúk is dörrentek a Monostori Erődben

Izgalmas délutánt tölthettek el a soroksári napközis tábor résztvevői a Monostori Erődben, mivel a második komáromi csata napján látogatták meg Közép-Európa legnagyobb épen maradt erődrendszerét.

Több megbecsülésre van szükség

Több megbecsülésre van szükség

Az egészségügyben tevékenykedő szakembereket köszöntötték Tatán a Semmelweis-nap alkalmából. Minden év július elseje – Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születésnapja – a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, a köszönetnyilvánítások napja is egyben.

A rablót tíz év után csípték nyakon Komáromban

A rablót tíz év után csípték nyakon Komáromban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt kereste a Komáromban elfogott F. Attilát.

Ruhák, sisakok Traunsteinből

Ruhák, sisakok Traunsteinből

A Tárkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a németországi Traunsteinből kapott felszerelést a bakonyoszlopi lánglovagok közbenjárásával nemrégiben. Ahogyan Riklik László parancsnokhelyettes fogalmazott, az adományt, ami hozzájuk érkezett, közel egymillió forintból tudták volna beszerezni.

Folytatódik a fejlesztés az Angolparkban – Az első ütemnek vége

Folytatódik a fejlesztés az Angolparkban – Az első ütemnek vége

A több ütemben megvalósuló Angolpark-rehabilitáció első fejezete zárult a napokban. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló, félmilliárd forintot meghaladó összköltségű projekt célja a város és a park turisztikai vonzerejének növelése, valamint a történelmi értékekre és kulturális hagyományokra alapozott turizmusfejlesztés.

Olajos fémforgács gyulladt ki két vasúti kocsiban

A nagyigmándi vasútállomáson ütött ki tűz két vasúti kocsiban, a füst miatt 15 ház lakóit az ablakok, ajtók bezárására kérték a tűzoltók.

Víz, Zene, Virág – Hömpölyögtek a családok, meglepetés várta őket

Víz, Zene, Virág – Hömpölyögtek a családok, meglepetés várta őket

Több tízezren látogattak ki az idén a 22. Víz, Zene, Virág Fesztiválra a tatai tó partjára. Igazi fesztiválidő volt kétszáznál is több produkcióval, több mint háromezer közreműködővel, tengernyi látványossággal vízen, szárazon és levegőben, ingyenes vidámparkkal és plüssállatzuhataggal a Szipi Szigeten, egyedülálló romkocsmával és Party Arénával, borudvarral és kiállításokkal. No meg virággal, virággal, virággal…

Új logót kapott születésnapjára a komáromi családsegítő szolgálat

Új logót kapott születésnapjára a komáromi családsegítő szolgálat

A Komárom és Környéke Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 1997 októberében kezdte meg működését. Úgy döntöttek, hogy tizennyolcadik születésnapjuk méltó megünneplése lesz egy új logó megalkotása. Erre pedig a legalkalmasabbakat, a gyerekeket kérték fel. A választás nem volt egyszerű, két első helyezett is lett.

Szimbolikus – Már  magyarul is  hirdeti a két hittérítő nevét a szobor

Szimbolikus – Már magyarul is hirdeti a két hittérítő nevét a szobor

Szimbolikus jelentőségű esemény történt Észak-Komáromban. A kétnyelvűségért évek óta küzdő Fontos vagy! mozgalom képviselője, Halász Béla és a Matica Slovenská (Szlovák anyácska, kulturális szervezet) helyi székházának igazgatója, Jozef ČCernek közösen helyezték el azt a feliratot a Szent Cirill és Metód szobor talapzatán, ami a két hittérítő nevét magyarul hirdeti.

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...