Kisalföld logö

2016. 05. 01. vasárnap - Fülöp, Jakab 7°C | 18°C

Komárom

04.29. 08:39
Az egy éve dédelgetett feleakkora sportcsarnok építésének terve hamar szertefoszlott Tatabányán

Az egy éve dédelgetett feleakkora sportcsarnok építésének terve hamar szertefoszlott Tatabányán

A tatabányai közgyűlés teljes támogatásával 6000 férőhelyes, multifunkcionális sportcsarnok épülhet a megyeszékhelyen. A napirend tárgyalása előtt A Vértes Agorája ügyvezető igazgatója, Sámuel Botond átadta Schmidt Csaba polgármesternek azt a 2852 aláírást tartalmazó dokumentumot, mely az eredetileg tervezett 3000 fős csarnok helyett a kétszer nagyobb komplexum építése mellett foglal állást.

04.28. 10:48

Kismenők: búcsúzott a The Young Rebels

A Kismenők szombati adásában Bon Jovi It's my life című nótáját kapta feladatul a The Young Rebels. A tatai, tatabányai, szigetszentmiklósi kamaszokból álló rockbanda megint felpörgette a közönséget és a zsűrit, a stúdióban mindenki tombolt, ez azonban mégsem volt elég a továbbjutáshoz. A The Young Rebelstől sírva búcsúztak a csapattársak és Ördög Nóri versenyzői is. A banda hamarosan a Peron Music Tehetségkutató döntőjében mutatja meg, hogy a rock örökké él!

04.25. 08:23
Huszárok és ágyúdörgés

Huszárok és ágyúdörgés

A Komáromi Napok programsorozat az 1849. április 26-i csata emlékét őrzi. Tizenkilenc esztendeje járják végig a tavaszi hadjárat felvidéki állomásait a hagyományőrzők, utoljára Klapka városában róják le tiszteletüket a szabadságharc hősei előtt. A napokban Nagysallóról indult el a díszegyenruhába öltözött huszárokból, gyalogezredekből, markotányosnőkből álló népes csapat, hogy Köbölkúton, Szőgyénen, Kürtön, Fürtön és Madaron át mintegy 120 kilométer megtétele után bevonuljanak a tavaszi hadjárat egyik leglátványosabb csatájának színhelyére, Komáromba.

04.20. 10:25
Brigetio - 25 milliós támogatás a fürdőkomplexum további kutatására

Brigetio - 25 milliós támogatás a fürdőkomplexum további kutatására

2014-ben jelentős leletre bukkantak a régészek a Komárom-Almásfüzitő árvízvédelmi gát nyomvonalán. Napvilágra került a táborváros és annak 800 négyzetméteres fürdő- komplexuma. Az ELTE és a Klapka György Múzeum a Miniszterelnökség anyagi támogatásával folytatta a feltárásokat, most újabb 25 millió forintos segítség érkezett. A munkálatok várhatóan 2017-ben fejeződnek be, ezt követően megkezdődhet annak vizsgálata, hogy a feltárt területen milyen módon alakítható ki egy szabadtéri régészeti park.