Kisalföld logö

2015. 10. 06. kedd - Brúnó, Renáta 10°C | 20°C

Komárom

09.02. 10:24
Közétkeztetés egy ellenszavazattal

Közétkeztetés egy ellenszavazattal

Augusztus 19-én a képviselő-testület rendkívüli ülésén nyolc igennel és egy ellenszavazattal döntött arról, hogy a következő öt évben a Kölyök Kft.-re bízza a helyi intézmények közétkeztetését. A Demokratikus Koalíció helyi szervezete közleményt adott ki, mert szerintük gyanúsan a nyertes cég számára írták ki a pályázatot, akik eddig is minősíthetetlen színvonalon végezték a közétkeztetést Komáromban.

09.01. 11:53
Felvidék zászlaja –  Az összetartozás szimbólum lehet

Felvidék zászlaja – Az összetartozás szimbólum lehet

Molnár Atilla, Aranyossy Szabolcs és Kopecsni Gábor, a Magyar Megmaradásért Társulás tagjai megalkották a Felvidék zászlaját. A lobogót először idén a kitelepítettek emléknapja alkalmából Dunaszerdahelyen húzták fel, a nyári napfordulókor pedig megáldották Gömörpéterfalán, Baranta-völgyben. Less Károly észak-komáromi képviselő szerint a zászló ötlete jó, azonban megalkotásánál nagyobb egyeztetésre lett volna szükség.

08.18. 09:39
Két évtizedre bérbe adták az épületet – Jövő augusztusban elkezdődhet a korszerű vetítés magyarul is

Két évtizedre bérbe adták az épületet – Jövő augusztusban elkezdődhet a korszerű vetítés magyarul is

Mintegy tizenöt évig üresen állt az egykori Tatra mozi épülete, állaga folyamatosan romlott, beázott, leszakadtak a tartógerendái, elrepedtek a csatornacsövei, befagyott a fűtése. Nem csoda, hogy évekig senki sem akart hozzáfogni a felújításához. Egy éven belül azonban megindulhat a korszerű, 3D-s vetítés, az igényeknek megfelelően magyar és szlovák nyelven egyaránt.