Komárom és környéke

2016.04.27. 11:01

Mediawave 2016 - A Párhuzamos Kultúráért díjazottjai

A győri Auróra zenekar frontembere, Vigi is elismerést kapott.

kisalfold.hu

Díjazásban részesülnek az olyan magyar és az országban fellépő, egyedi művészeti életpályával rendelkező személyiségek, kiknek civil és/vagy szuverén szellemisége sosem illeszkedett az épp aktuális vagy divatos kulturális irányzatokhoz, hanem saját, belső művészeti iránytűjük által kijelölt útjukat járják.


Czabán György "Kolbász" - független filmes

Jász Attila - költő, szerkesztő, esszéíró

Hrúz Dénes - prímás, népzenész

Prit Tender - animációs filmrendező

Ujj Zsuzsi - fotográfus, énekes

Vig László "Vigi" - énekes, muzsikus, az Auróra zenekar frontembere


Különdíj

Fazekas Pál - ős párhuzamos közönség


"A Mediawave és sokak nagyszakálú Pali bácsijáról tulajdonképpen keveset tud az is, aki sokszor látta különböző jazzkoncerteken, amint zörgős nájlonzacskóiból akkurátus módszerességgel csomagolja ki kazettásmagnós hangrögzítőjét, a számára fontos koncertek előtt. És természetes könnyedséggel beszélgetett a legnagyobb amerikai jazz sztárokkal is, akikről mindent tudott. Egyszer mesélte, hogy Párizs felszabadításakor, 1944-ben, kisgyermekként, haverjaival amerikai dzsippekre kapaszkodva járták a várost. Egy ideje elmaradt, azt hallottuk róla, hogy beteg és kórházba került. 80 körül lehet. Aggódunk érted Pali bácsi! A leghűségesebb közönségünk voltál!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!