Komárom és környéke

2016.02.11. 11:47

Ötcentesen a nevezetességek Észak-Komáromban

Jókai, Lehár, a városháza vagy az erőd bejáratának képe is hazavihető egy ötcentesen annak az érmeprésnek a jóvoltából, amit február 8-án állítottak fel a Turisztikai Információs Központnál a Klapka téren. Az érmék elkészítése egy euró, ennek egy része a városkasszába kerül.

Sárai Evelyn


Több városban találkozhatunk érmepréselő gépekkel, melyek lehetővé teszik, hogy a látványosságokat valamilyen formában hazavigyük. Észak-Komárom központjába is került egy ilyen eszköz, ami a turisták és a helyiek örömére négyfajta érmét készít. – Az érmék elkészítése élményt jelent, hiszen mechanikus gépekről van szó, préseléssel kapunk az 5 centesből egy másfajta érmét, amelyiken Jókai, Lehár, a városháza vagy az erőd bejáratának képe szerepel – tudtuk meg Észak-Komárom alpolgármesterétől, Keszegh Bélától.

 

A két barátnő iskolából hazafelé menet próbálta ki az érmeprést.


A gépen először ki kell választani, hogy melyik képet szeretnénk, majd egy 1 euróst és egy 5 centest kell beraknunk a présbe, aminek karját addig tekerjük, amíg az érme el nem készül. – A magyarországi gyártó vállalta az üzemeltetést, a gépet ingyen bocsátotta rendelkezésünkre. Az egy eurók bizonyos hányada a városkasszába kerül, amit terveink szerint a turisztikai szolgáltatások javítására forgatunk majd vissza – tette hozzá az alpolgármester. Az érmeprést szívesen kipróbálják a helyiek is, hiszen újdonságnak számít ez a készülék a város életében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!