Komárom és környéke

2015.04.17. 11:07

Komáromi napok – fellép az Anima Sound System, a Ghymes, a Quimby és az R-Go is

Kétségkívül az április 26. és május 3. közötti időszak a legjobb hét a városban. Ilyenkor felbolydul észak és dél élete, hiszen lépten-nyomon sport- és kulturális rendezvényekkel találkozhatunk, a nagyszínpadot pedig egymásnak adják a sztárfellépők. Az idei Komáromi Napokon az együttműködés még kézzelfoghatóbb lesz.

Sárai Evelyn


Észak- és Dél-Komárom 24. alkalommal szervezi meg a Komáromi Napokat. A határon átnyúló, a régió legnagyobb zenei és kulturális fesztiváljára idén valóban közösen készül a két önkormányzat. Erről tartott sajtótájékoztatót [namelink name="dr. Molnár Attila"], Dél-Komárom és [namelink name="Stubendek László"], Észak-Komárom polgármestere. – A 24. Komáromi Napok a közös gondolkodás és együttműködés példája lehet, közös a logó, a programfüzet, a web- és a Facebook-oldal is. Törekedtünk arra, hogy a különböző programok ne üssék egymást, a kínálatot pedig úgy állítottuk össze, hogy abban mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Az a célunk, hogy a résztvevők elégedetten távozzanak és jövőre visszatérjenek – mondta dr. Molnár Attila.

Dr. Molnár Attila és Stubendek László közösen tartottak sajtótájékoztatót a 24. Komáromi Napokkal kapcsolatban.

Dr. Molnár Attila és Stubendek László közösen tartottak sajtótájékoztatót a 24. Komáromi Napokkal kapcsolatban.

A fesztiválról idén sem hiányozhat a borok és a kézművesek utcája, rengeteg sport-, kulturális és gyermekprogram közül lehet válogatni. – A műsort a tavaszhoz méltóan a tarkaság jellemzi majd. Kiemelnék egy számot, jobban mondva kettőt. A Komáromi Napokat 24. alkalommal szervezzük és 41. alkalommal startol el a nemzetközi futóverseny, ami valóban kiállta az idő próbáját – tette hozzá Stubendek László.

Előadást tart a Magyar Lovas Színház is a komáromi színpadon, látványos bemutatóval.

Előadást tart a Magyar Lovas Színház is a komáromi színpadon, látványos bemutatóval.

Az igazi fesztiváljelleg április 30-tól bontakozik ki, több helyütt lesznek színpadok, melyeken egymást váltják a nagy nevek. Az észak-komáromi Klapka téren szvingpartit ad Gájer Bálint, fellép Pély Barna, Hien és az Anima Sound System. Az egyik legnevesebb észak-komáromi fellépő kétségkívül a Ghymes lesz. A Klapka téri programokat tűzijáték zárja, majd a Quimby koncertezik. A dél-komáromi nagyszínpadot a Jókai ligetben állítják majd fel, itt találkozhatunk az R-GO-val, Charlie-val, a Bëlga együttessel, a Children of Distance-szel, de jön Ganxta Zolee és a Kartel, a TNT, a Happy Gang, illetve a Hooligans is. A Komáromi Napokról nem hiányozhatnak a helyi fellépők sem. Az idei programok hirdetik azt is, hogy Komárom a Kárpát-medence egyik legrégibb városa, hiszen 2015-ben ünnepli 750 éves fennállását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!