Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

A rákkal is szembenézett Demcsák Zsuzsa

Megdöbbentő titkokat árul el az életéről Demcsák Zsuzsa most megjelent könyvében. Az elmúlt években a gyilkos kórral is szembe kellett néznie.
A műsorvezető A másik életem címmel írt ön­életrajzi elemekkel átszôtt, bántalmazott nőkről szóló interjúkötetet, amelyben nemcsak a családon belüli erőszakról osztja meg gondolatait, élete legfontosabb fejezeteit is feleleveníti. Többek között azt, hogy az elmúlt években a gyilkos kórral, a rákkal is farkasszemet kellett néznie.

"Pakolás közben hívott fel a nőgyógyászom, akinél pár héttel korábban jártam. Arra kért, üljek le. Megtettem. Közölte, mi a diagnózis, és fel is vázolta azokat a lehetőségeket, amelyek majd a műtét során azonnali döntést igényelnek. Ennek a spektrumnak az egyik vége egy kis műtét, a másik viszont a méh, a petefészek és a petevezetékek eltávolítása és kemoterápia. Egyszerűen nem hittem a fülemnek. Megrémültem és kétségbeestem. Élni akartam" – olvasható a kötetben.

Zsuzsát megműtötték, és egy hónapot kért az orvosától az újabb vizsgálatok előtt, hogy saját módszerekkel tegye rendbe testét, lelkét. Az újabb vizsgálatok után telefonon értesítették.

Fotó: Bors/Bánkúti Sándor
Fotó: Bors/Bánkúti Sándor

"A szövettani eredményekkel kapcsolatban két hét múlva hívott fel az orvos. Hallottam a telefonban, ahogyan bontja fel a borítékot, amiben az eredmények voltak. Biztos voltam benne, hogy kiesik a kezemből a telefon, elájulok, nem bírom tartani magam, de éppen a kritikus pillanatban azt mondta: nem értem, hogyan lehetséges ez, de szerencsére minden a legnagyobb rendben van."

– Egy rosszindulatú elváltozásról beszélünk, amelyet kezdődő stádiumban sikerült diagnosztizálni – mondta a Bors megkeresésére Demcsák.

– Elein­te gyakrabban, azóta fél­évente járok kontrollra. A testemre és a lelkemre azonban azóta is ugyanúgy figyelek, mindent ugyanúgy folytatok, ahogyan abban az egy hónapban, hogy erős legyen az immunrendszerem. Egyszerűen nem tehetem meg, hogy meghaljak.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz méteres csokikarácsonyfa

Tíz méter magas karácsonyfát készített csokoládéból egy francia édességgyártó.
Tovább olvasom