Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

˝Zúza˝ fejese

Az újságíróverés egyébként nem új keletű mifelénk, Győrben is megtörtént ez a kilencvenes évek elején.

Egy tegnap napvilágot látott híradás szerint Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője egy szerdai felcsúti barátságos labdarúgó-mérkőzésen lefejelte Borbola Bencét, a Nemzeti Sport újságíróját. A mérkőzés félbeszakadt, Borbolának a budapesti Baleseti Intézetben kellett összevarrni a fejét, azóta rendőrségi feljelentést tett.

A Videoton közleményében viszont ez áll: „A mérkőzés közben, a játék hevében összeütköztem az ellenfél játékosával, ez sajnos bármilyen meccsen előfordulhat. Sajnálom, hogy Bence megsérült, mielőbbi felépülést kívánok neki" – mondta Paulo Sousa.

Az újságíróverés egyébként nem új keletű mifelénk, Győrben is megtörtént ez a kilencvenes évek elején, amikor Tornyi Barnabás, az ETO akkori vezetőedzője orrba vágta kollégánkat az öltözőépületben. A megyei bíróság ezért jogerősen el is ítélte.

A Felcsúton futballozó kollégák szerint Sousa – akit a szurkolói szleng csak egyszerűen „Zúzaként" emleget – a mérkőzésen hátulról többször belerúgott Borbolába, majd amikor emiatt összeszólalkoztak, a portugál mester az újságíró arcába fejelt és vétlen baleset volt.

Elképzelhető, hogy a Vidi vezetőedzője már nehezen viseli a bírálatokat, a ránehezedő nyomást, miszerint a magyar milliárdos élcsapat a várthoz képest eddig csak bukdácsol a bajnokságban. Ráadásul a honi edzői grémium egy része alig várja már, hogy „Zúza" is megbukjon és egy újabb külföldi tréner kapcsán lehessen hangoztatni: lám-lám, ők sem jobbak a magyaroknál.

A nagy magyarkodással csupán egy baj van. Ahogy egy másik sportág vezetője a héten nyilatkozta a Kisalföldben: a szakmai munkát a termék, vagyis a produkció minősíti.

A jó eredmény pedig idehaza hiánycikk. Nem régóta, talán mintegy huszonöt éve.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az igazi szerelem

Egy idős pár. Akinek szíve van hozzá megtalálja életükben, példájukban véleményemet. Arról, amiben… Tovább olvasom