Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Zárva vagyunk

Értem én, hogy rossz idők járnak a győri belvárosi boltosokra: itt az Árkád, ami kényelmesebb, és valljuk be, sokszor olcsóbb is, mint a kis üzletek, elköltözött a sokakat vonzó piac, és az útfelújítások is viszik a vevőket.

Azokat azonban nem értem, akik még mindig húsz évvel ezelőtti beidegződésekkel akarják megtartani a vevőiket.

(Most kérnék minden üzlettulajdonost, akinek nem inge, hogy mielőtt tollat vagy fegyvert ragadna, ne vegye magára.)

Gondolok itt a nyitva tartásra, ami sokak fejében még mindig arról szól, hogy „aki vásárolni akar, lesz kedves akkor jönni, amikor nyitva vagyunk. Márpedig délután ötkor bezárunk, mert vége a munkaidőnek" – ja, hogy az emberek többsége be sem jut addig a belvárosba munka után? Nem számít.

Azt sem értem, hogy engedheti meg magának számos (belvárosi!) üzlet, hogy ebédidőben bezárjon, teljességgel figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy sokaknak ez az egyetlen emberi időpont, amikor ki- (vagy be-) jutnak a városba vásárolni, ügyeket intézni. Az igazán eklatáns példa azonban a múlt heti „ledolgozós szombat" volt, amikor, bár – részben a rendhagyó munkanap, részben a ragyogó idő miatt – tele volt a belváros, egy órakor gyakorlatilag megállt az élet, legalábbis ami az üzletek nyitva tartását illeti. Így aztán nem csoda, hogy miután mindenki lehúzta a rolót, a tömegek szépen elsprinteltek a kis üzletek nagy ellenfelének tartott bevásárlóközpontokba.

Mert a vásárló nem megy vissza másnap, akkor, amikor éppen nyitva van a butik, órás vagy cipőbolt, hanem elmegy máshova, ahol nem kell fél ötkor sprintet rendezni, mint az óvodába menet, ahol a szúrós szemű óvó nénik ilyenkor már tűkön ülve várják a kedves anyukát. Pedig a belvárosban nézegetni, vásárolni igenis jó – feltéve, hogy nem kell hozzá szabadságot kivenni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Schmitt újra `megvédett´ disszertációjáról és három bukásról a magyar felsőoktatásban

Három jó barátom ugyan elbukott a magyar felsőoktatás útvesztőiben, de legalább férfias ütközetben véreztek el. Tovább olvasom