Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Zakó és kabát

Az lenne a korrekt, ha szombaton a 35–20 után legalább annyian méltatták volna, mint ahányan most szidják a szakembert.
Kijózanító pofont kapott – ismételten – az Audi-ETO női kézilabdacsapata. A magyar bajnok szerdán az osztrák Hypótól kapott ki. A vereségen túl ami fájó, hogy az első negyedórát leszámítva gyakorlatilag esély sem volt a két pont megszerzésére, hiába volt többször is egyenlítési lehetőségük a zöld-fehéreknek. Önmagában az eredmény nem végzetes, majdnem biztosra vehető, hogy vasárnap hazai pályán már nem hagyják ki a ziccert Görbiczék, s remélt győzelmükkel első helyen kvalifikálják magukat a legjobb nyolc közé.

A mostani fiaskó viszont mindenképpen gondolkodásra késztet vezetőt, edzőt, játékost és szurkolót egyaránt. Nem kell persze túl nagy feneket sem keríteni a dolognak, elvégre a sportban a siker mellett ugyanúgy benne van a botlás lehetősége is. Az már egy másik kérdés, ki ellen, miért és mikor következik be a látványos összeomlás. A mostanit ugyanis lehet ennek nevezni, elvégre Metzben, majd utána múlt szombaton még szárnyaltak a győriek. Négy nap telt el a Randers-meccs óta, s száznyolcvan fokot fordult velük a világ. Hogy mi történt ilyen rövid idő alatt, azt nehéz megmondani, a meccs után maga a vezetőedző is úgy fogalmazott: erről a játékosokat kellene megkérdezni.

Azért bízzunk benne, hogy Konkoly Csabának is vannak sejtései a történtekről, s vasárnapig közös erővel megfejtik, hogy a képességek terén jóval gyengébb osztrák gárda taktikailag hogyan verhette meg ennyire a jobb győrit. Mert tény: a Hypo hadvezére, Németh András jobban meglepte kollégáját, mint fordítva.

Erre hivatkozással egyébként ismét felerősödött a győri edzőt bíráló kórus, sokan Konkoly fejét követelik – mint minden vereség után. Nem gondolom, hogy meg kellene védeni a győri edzőt, mert szerdán valóban ugyanolyan zavarodott volt a pálya szélén, mint pár méterrel beljebb a tanítványai, de kezd unalmas lenni ez a forgatókönyv. Pontosabban az lenne a korrekt, ha mondjuk szombaton a 35–20 után legalább annyian méltatták volna, mint ahányan most szidják a szakembert. Mert ha a győzelemhez neki vajmi kevés köze van – mondván, ezzel a csapattal nem kunszt nyerni –, akkor a vereséget egy az egyben ráhúzni sem elegáns.

Egy dolog biztos, a végső cél a Bajnokok Ligája megnyerése. Azt soha senki nem ígérte, hogy ehhez minden csatát megnyer a csapat, az a fontos, hogy a végén a háborút ne veszítse el. Ha ez így lesz, utána senki nem kérdőjelezi meg, nagy-e a kabát Konkoly Csabára, hiszen addigra úgyis minden zakót elfelejt az ember...

Olvasóink írták

  • 2. dsj 2011. november 16. 17:03
    „Én általában úgy hiszem, hogy az edző személye nincs olyan nagy hatással egy csapat eredményességére, mint sokan gondolják. Ezt sok "nagynevű" esete igazolja Helenio Herrerától kezdve Verebes Józsefig bezárólag.
    Azt gondolom, a sportpszichológia mindmáig nyitott kérdése, hogy mennyit nyom a latba az edző, és annak is szakmai tudása, intelliganciája, karizmája és karizma (:)).”
  • 1. kisokoska 2011. november 14. 21:57
    „A többi csoport győztesei sem vitézkedtek , akkor kitől is féltjük az ETO-t ? Nincs 100%-os csapat a BL-ben és ez azt jelenti, hogy mindenkinek van győzelemre és vereségre is esélye. Aki ilyenkor az edző fejét követeli az nem igazán ért a kézilabdához, annak a hozzászólása komolytalan. Győzelem esetén ezek a hangok mind elhallgatnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért?

Ne intézzük el annyival a dolgot, hogy rejtélyes és drága hobbit talált magának a kormány. Tovább olvasom