Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Vonóhorog

Együttműködni mindig nehezebb, mint egyéni védőfelszerelésben társaságba menni.
Gyilkos eszköz. Eredetileg arra tervezték, hogy utánfutót vontassanak vele. Ezt a funkcióját mára részben már elveszítette. Mostanában – tisztelet a valódi utánfutóval rendelkező vagy azt bérlő többségnek – egyesek amolyan nyársként használják. Ami felkoncolja a mögöttük haladót, ha figyelmetlenségből túl közel kerül hozzájuk vagy ha tolatáskor nem veszik észre az éppen ott álló gépkocsit. Az ártatlan koccanásból így komoly kárral járó baleset lehet. A vonóhorgos kocsi talán nem sérül, de a másik jármű hűtővize elfolyhat közben. Aztán jöhet az autómentő.

És ha jól megfigyeljük, a legkülönfélébb, legváratlanabb helyeken is feltűnnek jelképes vonóhorgok. Csupa olyan eszköz, ami elvileg ugyan védi használóját, de fölöslegesen okoz károkat másoknak.

Ez is egyféle megoldás persze. Mégis inkább a kölcsönös odafigyelésre helyezhetnénk a hangsúlyt. A közutakon is akkor haladhatunk jó tempóban, ha együtt élünk, lélegzünk a környezetünkkel, a többi közlekedővel. És urambocsá!, még a mögöttünk haladókra is fordítunk figyelmet. De igaz lenne ez az élet minden területére, a magánszférára, a gazdaságra és a politikára is. Persze együttműködni mindig nehezebb, mint egyéni védőeszközökben társaságba menni.

Azonos feltételek, szabályok mellett sokkal bizonytalanabb a nyerési esély egy megmérettetésen, mint a kicsit átalakított, bennünket előnybe hozó felszerelésben. És keresni, ami összeköt, egyébként is sokkal bonyolultabb, mint az ütős jobb- és balhorogra igazolást találni.

Mégis, végül zongorázni lehetne a különbséget.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valóság és valóság

Az információ hitelességét pedig legfőképp az alapján ítélik meg, hogy van-e hozzá kép. Tovább olvasom