Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Vita nélkül

Orbán Viktor okkal lehet magabiztos.

Sem ő, sem a kormány nem vett, és ezután sem vesz részt ilyen vitákban – ezt mondta Orbán Viktor hétfőn, amikor először reagált az elmúlt évek legkülönösebb politikai botrányára. Persze mi mást tenne a miniszterelnök, hiszen eddig is a színfalak mögött vívta háborúját egykori katona- és kollégiumi szobatársával, pártja korábbi csaknem mindenható pénzügyesével, aki hirtelen szinte a teljes magyar sajtóban a – mint a Nyelv és Tudomány írásából megtudtam – a Gergely név becézett, kisbetűs, trágár alakjával illette őt múlt pénteken?

A kormányfő arca sem rezdült, amikor az erre vonatkozó kérdést megkapta egy teljesen más témájú sajtótájékoztatón, talán mert tudja, mi a helyes taktika volt barátjával szemben. Orbán Viktor okkal lehet magabiztos. Ő a magyar politika legprofibbja, akit hol másfél milliós, hol nagyobb tábora nagyjából két évtizede tűzön-vízen át követ, aki híveit kis túlzással arról is meg tudja győzni, hogy a hó piros. Hozzá képest Simicska Lajos mindig gyanús, afféle sötétben bujkáló alaknak tetszett, s ez akkor is így van, ha az ország egy – kisebb – része tisztában van vele, hogy a Fidesz mai erejének alapjait sokban ő teremtette meg; bár azt még a jobboldalon sem mindenki gondolja, hogy ezt kizárólag az egyenes úton járva képes lett volna kivitelezni. Népszerűtlensége ugyan nem nyerhet bizonyosságot, mert a veszprémi időközi választáson végül mégsem indult el, de ne gondoljuk, hogy Orbánnal szemben lehet esélye.
Hacsak... hacsak nincs a kezében olyan információ, ami felhasználható – és ő fel is használja – a kormányfő hatalmának megingatására. Ezt ma még nem tudjuk, csak hihetjük az igent vagy a nemet. De arról péntek óta papírunk van, hogy a politika sikamlós világa nem éppen lányregény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majd egyszer

Már a bizonytalanságba belehalunk, még akkor is, ha kutya bajunk se volt. Tovább olvasom