Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Világvége

– Mi foglalkoztatja most az embereket? – böngészem a híreket, és hangosan is kicsúszik a számon a kérdés. – A világvége – kiált át a számítógépek fölött egy marketinges kolléganő. – Hülyeség! – legyintek erre én. – Nem lesz világvége – jelentem ki határozottan. De aztán eszembe jutnak a gyerekeim, s erre egyszerre elbizonytalanodom.

– De mindenki erről beszél! – unszol tovább a kollegina, s erre már nem is válaszolok. Életbe lépnek az anyai ösztönök: fel kell készülni a váratlanra, nem hagyhatok figyelmen kívül több ezer véleményt! Rádöbbenek, hogy az elmúlt hetekben mindenre legyintettem, ami maja naptárról, megsemmisülésről, sötétségről szólt és fensőbbséges ostobasággal kizártam ezt az egyébként számomra még mindig hihetetlen, nem jó keresztényhez illő, világvégés hírcunamit.

Megnéztem az internetet. Megkezdődött a visszaszámlálás a világvégéhez – írták már november elején, és honlapok százait találom a témában. Tudományosnak látszó, félig erőltetett és őrültség – lehet választani, kinek mi a szimpatikus ebben a témában. Sokszor jósoltak már ugyan világvégét, de ilyen sajtója utoljára 2000-ben volt. Kicsit elbizonytalanít, hogy a hírek nem egyeznek az időpontot illetően (sem). Van, ahol december 21-re, másutt 23-ra várják a véget. Bármennyire ironikusan hangzik, még a római pápa is foglalkozott a témával, nyugodtságra intve híveit. Meg persze viccek is születtek: az ismeretterjesztő tévécsatorna december 21-én élő, egyenes adásban közvetíti a világvégét. December 23-án az adást megismétlik...
Jó tanácsokat is találtam: ásványvíz nagy mennyiségben a spájzban, tartós élelmiszer, fa a kandalló elé és gyertya jó sok. Találtam meteorbecsapódásról szóló jövendölést, pólusáthelyeződést, háromnapi sötétséget, bolygórobbanást. Egy helyes srác azt írta, ő már többször megsemmisült: az első szerelem, s az utolsó, az első egyes a suliban, az első hazugság a szemébe mondva. Ez tetszett.

Az egyik honlapon szavazni is lehetett, én voltam a 13.111. voksoló. Megnyugodva láttam, hogy a választók csaknem hatvan százaléka szerint semmi sem fog történni december 21-én, 14 százalékuk nem tudja, hogy világvége lesz, 13,6 százalék szerint napkitörés várható, 11,23 százalék meteorbecsapódást tart valószínűnek és mindössze két és fél százalék vélekedik úgy, hogy vulkánkitörés oltja ki a Napot.
Aztán találtam egy féltudományos értekezést arról, hogy nem a Föld vagy a galaxis szűnik meg, hanem a gondolkodásunk, a sablonjaink cserélődnek.
Lehet szavazni? Én ezt kérném...!

Olvasóink írták

  • 1. borsmenta 2012. december 02. 15:15
    „A kutya nem beszél erről, csak a sajtó, amikor nincs más témája.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlárazva

Tovább olvasom