Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Vészvillogós játék

A vészvillogó nevében benne van, hogy csak veszély, illetve műszaki hiba esetén lehet használni.Össznépi játék dívik a magyar autósok körében: ki tudja a leghatásosabban feltartani a forgalmat, szabálytalanul várakozva.

A „vészvillogóvalbárholmegállhatok" játék pénzbe sem kerül, hiszen nem kell beállni a fizetőparkolóba, meg lehet állni a „Megállni tilos!" jelzőtáblánál, akár az út közepén. S az üresen hagyott, villogóra kapcsolt autó vezetője nyugodtan vásárolhat a zöldségesnél vagy beugorhat a trafikba, pardon, a Nemzeti Dohányboltba. (Ez talán még mentség is lehet.) Persze a láncreakció elvén újabb játék veszi kezdetét, az össznépi káromkodás, dudálás.

A napokban egy ifjú „sablonbombázó" az autóparkoló kihajtójában hagyta pasija prémiumverdáját, majd beugrott a műkörmöshöz időpontot egyeztetni. S úgy tűnt, volt idő bőven, feltehetően meg is csináltatta, amiért ment. Közel negyven percig zárta le a parkolót, oda se ki, se be, se nyő. S amikor ezt a dühöngő autósok a szemére vetették, ahelyett, hogy elnézést kérve továbbáll, felháborodva hívta a fiúját, hogy jöjjön, mert bántják őt, pedig ő kitette a villogót.

Órákra hagyta járgányát egy garázskapu előtt egy furgon vezetője, villogóra téve a vasat. A garázs tulajdonosa hívta a rendőrséget, s így örülhetett, hogy nem verte meg a suhanc, mert reklamálni mert. Simán megúszta néhány köcsög változat emlegetésével.

Távol álljon tőlem a játékrontás, hiszen én is szeretek játszani. Ha az a játék valóban a szórakozást, kikapcsolódást és nem mások akadályozását, bosszantását szolgálja. S jó lenne, ha ez utóbbi esetben a hatóságok minél többször beszállnának a játékba. Mint az a rendőr, akivel az egyik menő autótulajdonos azt akarta elhitetni, hogy műszaki hiba és nem az üzlet közelsége az oka annak, hogy az út közepén – ráadásul kanyarban – hagyta a járművét. A rendőr „hatost dobott" és a következő mezőre lépett: megkérte a férfit, mégis próbálja beindítani az autót. A járőr nyert, a csodajárgány egy pöccintésre indult. Az autós két dobásból kimaradt, s átvehette a csekket, amit 30 napon belül be kellett fizetnie.

A vészvillogó nevében benne van, hogy csak veszély, illetve műszaki hiba esetén lehet használni. Nem helyettesít parkolójegyet, nem semlegesíti a közlekedési táblákat. S úgy tudom, e téren nem változott a KRESZ.

Olvasóink írták

 • 3. dödike 2013. október 22. 15:57
  „ombi.:Nem egészen jó ötlet.Tanúja voltam mikor egy kapu bejárónál megállt egy kocsi,"természetesen"behúzott kézifékkel.Kihívták az autómentőt de mire kiért, az autós előkerült elhajtott,az autómentős meg attól követelte a kiállási díjat aki kihívta.”
 • 2. Madarász 2013. október 22. 13:45
  „1. Jó ötlet. Bár annak szívás, aki tényleg műszaki hiba miatt vesztegel és mondjuk elment segítségért.”
 • 1. ombi 2013. október 22. 13:19
  „Hasonló jómadarakat kerülgetve arra szoktam gondolni, a megoldást az jelentené, hogy a közterületes vagy a rendőr, ha ilyet észlel, automatikusan autómentőt hívna. Minthogy a kocsi "hibájáról" mit sem tudunk, szállítani kizárólag tréleren lehetne, egészen egy városszéli szakszervizig, ahol elvégeznék a kocsin mindazokat a vizsgálatokat, amiket műszaki vizsga előtt célszerű.
  Ott visszakaphatná a tulaj, ha a szállítás és a szakszerű átvizsgálás összes költségét leperkálta. De csak akkor! Így még bírságot sem kéne kiróni, ami ugyebár annyira megalázó...
  Szerintem gyorsan ritkulna a jelenség.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baja lesz

Kínáljanak válaszokat az embereket érintő és érdeklő fontos kérdésekre. Tovább olvasom