Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Várakozás

Ne cincálják szét alattunk a Földet...
 
 
Igazolvány, jogosítvány, más hivatali vagy egyéb ügyek? Az ember már csak olyan, hogy csöppet sem szeret várakozni, sorban állni. Persze az ácsorgás rossz ízét „az édes semmittevés" elméletével egykönnyen elűzhetnénk. Hiszen ilyenkor van lehetőség arra, hogy nyugodtan elmerengjünk, ejtőzzünk – ám egy idő után kíméletlenül felülkerekedik bennünk az idő szűkösségének tudata, temérdek tennivalónk számbavétele s a mindent gúzsba kötő tipródás. 

Kedves ismerősöm megnyugtatott, tapasztalt a hazai állapotoknál külhonban rosszabbat is. A 46 milliós lélekszámú ország egyik nagyvárosa egyetemén szerezte egyik diplomáját a nyolc közül. Amikor elkezdte ottani tanulmányait, hivatali ügyeinek intézéséhez fogott. Az okmányiroda 9-kor nyitott. Az első alkalommal öt perccel 9 előtt érkezett, a biztonsági őr csak annyit mondott neki: „majd holnap".  Másnap fél 9-kor kereste fel a hivatalt, ám ugyanez volt a helyzet: „majd holnap". Aztán megtudta, a sorszámosztás reggel 6-kor kezdődik, s minden napra ötvenet adnak ki. Se többet, se kevesebbet. Másnap reggel 5-kor sorban állt, hat órakor megkapta a 49. sorszámot. Késő délután végzett is ügyeinek intézésével. Mindez örök életre szóló nyomot hagyott benne.

Ám ha térben és időben messze vetjük tekintetünket, döbbenettel kell megállapítanunk: immár nem az a lényeg, hogy fél napot, két órát vagy húsz percet kell vesztegelnünk. Hanem globálisan nézve a körülményeket
 az, hogy egyáltalán legyen hol és mire várakoznunk. Hogy a Távol-Keleten ne cincálják szét alattunk a Földet. Ez utóbbi megfékezésére vajon meddig és mire kell még várnunk?
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eurót-e?

A téma meglepően megosztó. Tovább olvasom