Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Váltás

Ettől még lehetett volna alkalmas jelöltet állítani, profi kampányt vinni.

A baloldal elsősorban nem a Fidesszel küzd, hanem saját magával, de én hajlamos vagyok azt is gondolni, hogy a képesség, a szellemi muníció fogyott el az MSZP, az Együtt-PM és a DK által uralt térfélen arra, hogyan kell kampányt és politikát csinálni, egyáltalán esélyt teremteni egy választási győzelemre. Nagyjából ez a rezüméje a tegnapi nagy budapesti bejelentésnek, a Falus–Bokros főpolgármester-jelölti váltásnak.

A főváros az ország azon kevés településeinek egyike, ahol az ellenzéknek a tavaszi választási eredmények alapján reális esélye lenne a győzelemre október 12-én. Igaz ugyan, hogy a kormánypártok ennek ismeretében azonnal, nem éppen fair módon, maguknak kedvezve átírták a választási törvényt, de ettől még lehetett volna alkalmas jelöltet állítani, profi kampányt vinni. Ehhez képest az ellenzék 13 nappal a szavazás előtt az egykori tiszti főorvost lecseréli az egykori pénzügyminiszterre, akinek Modern Magyarországért Mozgalma májusban nem tudott annyi ajánlást összegyűjteni, hogy elindulhasson az európai parlamenti helyekért, s aki az elmúlt két évtizedben többszörös karaktergyilkosság áldozata lett.

Legyünk jóindulatúak: ő még így is minden bizonnyal jobb választás számukra, mint Falus, aki vödrös-leöntős, síró gyerekes videójával már a legelején kiírta magát a komolyan vehető indulók közül. Ettől függetlenül tény, hogy a hátralévő szűk két hétben négy dolgot azért meg kellene értetni a választókkal: miért kellene Tarlós Istvánt leváltani, erre miért Bokros Lajos a legalkalmasabb személy, mit akarnak csinálni Budapesten, és ezt miként akarják megvalósítani a kormány minden bizonnyal kevéssé támogató hozzáállása mellett. Már-már lehetetlen küldetés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvánosan

A probléma a bírósági folyosón kezdődik. Tovább olvasom