Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Úttalan utakon

Vérlázító, hogy milyen katasztrofális állapotban vannak az útjaink.

Nem sokáig lehetett örülni az üzemanyagár-csökkenésnek. A benzin átlagára januárra 100 forinttal zuhant, az utóbbi három hónapban ugyanakkor fokozatosan 50 forinttal emelkedett. Ráadásul döbbenetes mértékű adó van az üzemanyagárban. Ahogy az autó árában is. És az önkormányzatok sem feledkeznek meg soha a felszólítás kiküldéséről, hogy fizessünk be ennyi meg annyi gépjárműadót.

Az ember azt gondolná, hogy ezt az irdatlan mennyiségű pénzt teljes egészében visszaforgatják az úthálózat karbantartásába. És ma már azt is mindig külön hangsúlyozzák, például az M85-ös új szakaszánál, hogy kedves választópolgár, ezt az utat kivételesen nem uniós, hanem saját forrásból építjük ám, ezért is tessék nagyon megbecsülni!

Ehhez képest vérlázító, hogy milyen katasztrofális állapotban vannak az útjaink. Ez a régió régóta valahol az országos rangsor végén kullog, pedig megkockáztatom, hogy a legtöbb gépjárművel kapcsolatos adó innen folyik be az államkasszába.

Persze, ha azt nézzük, hogy a politika csak az után háborodik fel amiatt, hogy milyen drágán épül egy útszakasz, és csak akkor emleget kartellgyanút, miután durva beszólása miatt nemkívánatos személyiség lett a legfőbb útépítő vazallus az újkori hűbéri láncban, nem érdemes bosszankodni.

Marad a zötykölődés, a gödrök kerülgetése. De az élelmes gumiszerelők legalább kedvezménnyel hirdethetik majd magukat az új hűbéres tábláin a kátyús szakaszok mellett, hogy a kegyvesztett vazallust még a reklámbizniszből is sikerüljön kipöckölni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Precedens

A károsultaknak egy mentségük lehet. Tovább olvasom