Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Ünnep

A TAPS-díj kicsit olyan, mint a kis herceg rajzolta elefánt, ami van, akinek nem több, mint egy kalap.
Vannak pillanatok, mikor az ember szíve jóllakik mások boldogságából. Ha egyszerre sóhajt fel a közösség és kezd ütemes tapsba, hogy megünnepelje azt, aki kiragyogott közülük, olyan csoda, mint mikor a világ örömére virágba borul a napraforgómező. Tegnap hasonló káprázattal léptek ki a Richter Terem ajtaján a művészek, akik egy gömbbe zárva hazavitték a közönségük és művésztársaik tapsát. Masnit kötöttünk a hétköznap estére, az áldott percek megsuhogtatták az angyalszárnyakat.

Mert mi másért gyakorol mindennap a zenész, a táncos, magol végeláthatatlan szövegeket a színész? Hogy egy kritikus három jó jelzőt leírjon róluk? Vagy egy miniszter kezet rázzon velük? Hogy díjak sorakozzanak a nevük mögött? Bagatell gesztusok ezek ahhoz képest, amit a közönség tud adni. A tapsnál nem lehet nemesebb elismerése a színpadi művészetnek. Megvan a maga mértékegysége, mint egy fülbe épített szeizmográf, úgy tudja mérni az értékét az előadóművész. 

Különös díj, ez a mi TAPS-unk, amit tegnap hetedik éve gurítottunk oda azoknak a művészeknek, akiket az olvasóink megszavaztak. A zárt, csillogó gömbök tiszta felületén semmi nem akasztja meg a szemet. Mint a legtökéletesebb geometriai forma, fentről is, lentről is ugyanaz. Egyszerűen ennyi: tökéletes. Hogy ki mit lát bele? Amit a szíve visszhangzik. Mi belecsomagoltuk az olvasók tapsát, csodálatát, elismerését. Kívül hideg fém, belül csupa melegség. Van benne könny, gyermeki nevetés, izgalom, feszültség, megkönnyebbülés, pontos forgások, hatalmas ugrások, tiszta ének, huncut dallamok, szférák zenéje.

A TAPS-díj kicsit olyan, mint a kis herceg rajzolta elefánt, ami van, akinek nem több, mint egy kalap. 
Ami igazán fontos, az benne van. A szeretet. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kukásautó

Az utcákkal és házakkal ellentétben a menetrend rugalmasan változtatható. Tovább olvasom