Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Újratervezés

Ha én újra kezdhetném, az biztos, hogy kitanulnék egy jó szakmát.
Az a baj, hogy mire az ember felnő, mire megjön az esze, és tényleg készen lesz mint ember, addigra legtöbbször sikerül olyan egyirányú utcába navigálnia magát, ami kijelöli hátralévő életének irányát. Ezért is hallok sokaktól „ha én újra kezdhetném" kezdetű mondatokat. Most én is elmondom a magamét, okulásképpen.

A párkapcsolatokra vonatkozó idevágó részt most hagyjuk, arra okos megoldás úgy sincs, legtöbbször még utólag sem. Sokkal inkább érdemes beszélni az anyagi boldogulásról, az élethivatás kiválasztásáról. Erről egzakt, számos élménnyel alátámasztott véleményem van. Szóval:
Ha én újra kezdhetném, az biztos, hogy kitanulnék egy jó szakmát. Kétkezit. Biztos jólét várna rám. Nem a magam zsenialitására alapozom ezt, csupán a józan eszemre és azokra az állapotokra, amelyekkel nap mint nap szembesülök.

A múltkorokban például elromlott a mosogatógépem. Találomra választottam egy szerelőt az interneten. Kiszáll két úriember, lekapták a masina burkolatát, majd egy-két perc múltán egyikük közölte a hírt: szorul a motor, cserélni kell. Az alkatrész harmincezer forint, inkább vegyek újat. Mindezért fizettem nyolcezer-néhányszáz forintot.

Természetesen számlára, melyet saját bevallása szerint jóindulattal, néhány tételt fel sem számolva töltött ki a szerelő. Tokkal-vonóval tíz perc volt az egész. Miután elmentek, kiszereltem a motort, megtisztogattam, visszaszereltem és beindítottam a gépet. Működött. Viszont eresztett, ezért kihívtam egy másik szerelőt. Ő kiszerelte a motort, megállapította, hogy sérült a ház (valószínű az én kontárkodásom miatt), de elviszi és megjavítja. Nem kért előre egy sem. Igaz, három hónapja nem láttam.

Kihívtam egy műanyagablakost is, rosszul záródik a teraszajtóm. Már telefonon korrekten ismertették a tarifát, kiszállás, munkadíj, alkatrész, ilyesmi. Helyben megállapította a szerelő, hogy vasalatcsere szükséges. Csak a kiszállás díját kérte el, cége írásos ajánlatot fog küldeni. Három hónapja várom.
Szerintem a gázkazánt illik évente átvizsgáltatni. Kihívtam tehát az ajánlott szerelőt. Hívtam, hívtam, de hetekig nem jött. Egyszer váratlanul rám telefonált, hogy ott áll az ajtóm előtt. Persze nem voltam otthon, egy óra múlva pedig már megint nem ért rá.

Nem azt mondom mindezzel, hogy nincsenek alkalmas szakemberek, magam is találkoztam már ilyennel. De azt állítom, hogy egy jó szakember sok munkát tud magának megszerezni, és sokat tud keresni.
Jut eszembe, megint fel kéne hívom a mosogatógépest, hogy megtudjam, vegyek egy újat, vagy mi legyen... Délután pedig nekilátok a teraszajtónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadik félidő

A szurkolók rigmust is faragtak neki: Béla, Béla, Béluska, úgy lő, mint a géppuska. Tovább olvasom