Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Ügynökösdi

Tényleg nagyon elég már az alkalmi lövöldözésből.

Sajnos az úgy megint nem fog működni, hogy valaki csak egy kicsit volt ügynök, még ha az új rendészeti államtitkár úgy is érzi, nem kell lemondania, mert csak kém- és terrorgyanús emberekről jelentett. Ám ha nem csal az emlékezetem, Medgyessy Péter sem érvelt mással 12 évvel ezelőtt és ennek ellenére jobb lett volna, ha már akkor lemond. De a D–209-es ügynél sem derült ki más, mint hogy az olyan ügynököt, akinek pártjával nem rokonszenvezünk, azonnali lemondásra kell felszólítani, aki pedig a saját oldalunkon áll, azt keblükre öleljük. És persze 12 órán belül nyomdakészek az emberünket felmentő érvek.

De már annyi tiszavirág-életű ügynökbotrányunk volt, hogy az ellenérvek ellenérveinek ellenérvei is halálosan unalmasak. Előre tudni lehetett, hogy Tasnádi László is csak a hazát szolgálta, s megint csak az a vízválasztó kérdés, hogy szeretem-e az illetőt és hiszek neki, vagy nem szeretem és hazudik.

Ezért a közéletben a határnak nem ott kellene húzódni, hogy valaki mondjuk politikai vagy szakmai jobbkeze a miniszternek Kocsis Máté megítélése szerint, vagy hogy kémekről, illetve közhangulatról tett-e jelentést. A közéletben a határnak szigorúan ott kellene húzódni, hogy van-e ügynökmúltja valakinek vagy nincs. Ne legyen egy „kicsit ügynök", akiről aztán egy hét múlva valaki azt állítja, hogy mégiscsak jelentett a Szovjetuniónak, majd más azt, hogy ez aljas rágalom.

Tényleg nagyon elég már az alkalmi lövöldözésből. Nem is tudom, mi zavar jobban: az, hogy nyilvánvaló volt a botrány és hogy azzal az illetékesnek nem kell foglalkozni. Vagy az, hogy már megint született egy jegyzet, amely nem vonhat le más végkövetkeztetést, mint hogy hozzák nyilvánosságra az ügynöklistát.

És ami a legunalmasabb, hogy egyik oldal sem fogja nyilvánosságra hozni soha.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos ügyek

Valami nagyon nincs rendben a magyarországi közállapotokkal. Tovább olvasom