Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Úgyis jön a hétfő

A vasárnap estéknek az egyenrangúság jegyében kellene telniük az utakon.
Valaki nagyon sietett haza most vasárnap kora este az állami vezetők közül. A kék lámpával felszerelt limuzin nem konvojban haladt, magányosan repesztett Sopron és Győr között. Az enesei elkerülőn többször jobbról előzött, bevágott a kocsisorba, ráállt az előtte haladóra. Megkülönböztető jelzést nem használt. Helyette rendre bekapcsolta a vészvillogót, amikor egy-egy alattvaló nem kapott észbe, és ahelyett, hogy azonnal félrehúzódott volna, nem átallott még egy, a kamionstopot figyelmen kívül hagyó lassú járműszerelvényt is megelőzni.

Egy időben, miután több balesetet is okoztak a hivatalosságok, valamelyik választáshoz közeledvén erősen korlátozták a kék lámpák számát. Ma már újra olyan sok van belőlük, hogy az emberfia rutinszerűen hajt fejet, ha egy-egy „úri vezető" elhúz mellette. Vasárnap éppen az volt a feltűnő, hogy az ominózus kék lámpával felszerelt limuzin nem használta a megkülönböztető jelzést, mégis tolta le az előtte haladókat.

Persze, egyébként is hozzászokhattunk már a letolós figurákhoz, akik teljesen ráállnak a másikra, és még a reflektort is villogtatják görcsösen rángó kézzel. És hozzászokhattunk a makacs, öntudatos sofőrökhöz is, akik egy letolóst látván a visszapillantó tükörben juszt sem hagyják el az előzősávot. Ha kell, Győrtől Biatorbágyig bent maradnak.

Mégis azt hiszem, éppenséggel nem egy kék lámpával felszerelt állami autónak kellene erősíteni a letolósok táborát. Mert úgy gondolom, hogy legalább hazafelé, vasárnap este mindenki egyformán úri vezető lehet. Mindegy, hogy éppen egy megemlékezésen mondott ünnepi beszéd után siet a családjához, vagy a hétvégi túlórákat követően joggal gondol már az otthoni behűtött sörre.

Igen, legalább vasárnap este mind úri vezetők lehetnénk! Üljünk akár 12,5 éves átlagéletkorú kocsinkban, akár a DS-sel kezdődő, szlovák rendszámú adókikerülős luxusjárgányunkban, akár állami sofőr mögött a hátsó ülésen.

Legalább a vasárnap estéknek az egyenrangúság jegyében kellene telniük az utakon. Mert aztán úgyis jön a hétfő reggel. Amikor villoghatnak megint joggal a kék lámpák, amikor a DS rendszám úgyis feltartóztathatatlan, kacag a traffipaxon. És mindenki besorol sorsa szerint: ki az előző sávba, ki az egyirányú utcába, ki a kötelező haladási irányba, ki a zsákutcába, ki a parkolópályára.

Ezért legalább egy este telhetne egyenlőségben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrány az ETO stadionban: bunyó 1-2 perc vitatása miatt - jegyzet

Több mint sportszerűtlen, hogy a győri ünneplést a játékidő 1-2 perces vitatása miatt vették el a kiesést szemmel láthatóan rendkívül nehezen emésztő fehérváriak. Tovább olvasom