Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Tükör

Mutasd a táskád. Ez mi? Csak egy molinó: „In Memoriam Csatáry László". Mikor izgat az engem?
– Jó estét, jó szurkolást!
– Mi az, máris a tévében vagyunk?
– Na ne szórakozzál! A kártyádat kérem.
– Milyen kártyát?
– Szerinted? A Bricostore-törzsvásárlóit. Na ne szórakozzál, más is látni akarja a Fradi–MTK meccset, úgyhogy add, de gyorsan a szurkolói kártyád. Vagy már ki vagy tiltva?
– Bakker, mi van má’?! Komolyan nincs humorérzéketek, amióta a stadiont bontják, s ide a Puskásba kell jönnünk. Itt a kártyám, nyugika.
– OK. Mutasd a táskád. Ez mi?
– Csak egy molinó: „In Memoriam Csatáry László".
– Mikor izgat az engem?
– Jó, bevihetem akkor?
– El akarjátok égetni vagy balhézni vele?
– Dehogy..., te nem tudod, ki volt a Csatáry? A 99 éves korában elhunyt hősre emlékezünk, aki a hazáját védte a második világháborúban.
– Várjál, mindjárt megkérdezem, addig állj arrébb, mert a többiek tényleg lemaradnak a meccskezdésről. Halló, biztonsági szolgálat az V-ös kapunál: erősítést kérek. Szevasz, kolléga, nézd, ezt a molinót akarják bevinni, valami Csatáry.
– A szurkolói kártyája rendben van az illetőnek? Sérülést lehet okozni a nejlonnal? Nem? Akkor mit ugráltatsz, menjen má’!

Ami pedig valóban megtörtént: Fradi-meccsekre csak és kizárólag fotóval ellátott, regisztrációs kártyával rendelkező szurkolók tudnak belépni. Ez a rend záloga.
A hétvégi Fradi–MTK meccs 73. percében a közvetítés rendezője – nyilvánvalóan látványosságként kezelve a mutatványt – megmutatta a fradisták molinóját, az alábbi felirattal: „In Memoriam Csatáry László". A kommentátor csendesen konstatálta, hogy ez bizony zsidózás a javából. Igen: annak az emlékét idézte a köztévé, annak a kassai gettóparancsnoknak a molinóját mutatta, akit azzal vádoltak, hogy 15 ezer ember deportálásáért felelt 1944-ben. És félreértés ne essék, Csatáryt még csak nem is a magyar igazságszolgáltatás küldte a halálba, hanem a kora.

Talán a 20-i ünnepet nem akarta elrontani senki, mert sem az ügyészség, sem a rendőrség, sem az MLSZ, és persze a stadion rendezői gárdája sem emelt szót emiatt. Vagy már ott tartunk, hogy egy MTK-s örökrangadón örüljünk, ha nem „vonatoznak" a balközépben? Meg egyébként is, az a hülye molinó takarta mindenki arcát, így hogy azonosítsák be a szurkolói kártyával azokat, akik fogták?

Lehet, sőt, biztos, hogy a harmincéves István, a király 3.0 Alföldi rendezésében tükör a magyaroknak. De ez is az.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A maguk érdeke

Ha valaki politikai hulla lesz attól, hogy felsőbb utasításra alig hagy vizet a város roma lakóinak,… Tovább olvasom