Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Tudathasadás

Urak, elnézést, hogy zavartuk önöket ilyen csacsisággal.

Az ügyészségnek arról kellett döntenie, hogy komolyan veendő-e a Demokratikus Koalíció feljelentése Matolcsy György MNB-elnök és Gerhardt Ferenc alelnök ellen, mert a vagyonnyilatkozatukban nem tüntették fel az alapítványoktól kapott egymilliós jövedelmüket. Példás megoldás született.

Egyrészt elismerte az ügyészség, hogy „az alapítványoktól származó jövedelem adóköteles jövedelem, ekként pedig a vagyonnyilatkozatban feltüntetendő, így a bűncselekmény objektív tényállási elemei, elkövetési magatartás, elkövetési tárgy megállapíthatóak, a feljelentett cselekmény tényállásszerű". Lefordítom: ejnye, Matolcsy és Gerhardt urak!
Ekkor azonban a hatóság elolvassa, mit is írt, s gyorsan korrigál: „A feljelentésből kitűnik, hogy a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna, nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény." Ezt is dekódolom: urak, elnézést, hogy zavartuk önöket ilyen csacsisággal.

S akkor most tényállásszerűen rögzítsük a véleményemet a tárgyi eset okán. Mivel a nevezett jogi személyek tudata nem fogta át, hogy adóköteles jövedelem áll a házhoz – s ennek ellenkezője azzal sem bizonyítható, hogy ők maguk ajánlották fel a nevezett összeget jótékony célra –, ezért mindaz az elkövetési magatartás, amit a DK az ügybe belelátni kíván, az ügyészség pedig objektív tényállásként nem, csak látszatra olyan, mintha csörgősipkás bohóckodás lenne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó egészséget!

Ha van pénz a stadionokra, az olimpiára, akkor legyen az egészségügyre is! Tovább olvasom